Het nieuwe zonnepark van Oldemarkt telt  4400 panelen en ligt niet op landbouwgrond, maar op een braakliggend veld op een bedrijventerrein.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe zonnepark van Oldemarkt telt 4400 panelen en ligt niet op landbouwgrond, maar op een braakliggend veld op een bedrijventerrein. © Freddy Schinkel

Tientallen plannen voor zonneparken, maar amper zonnepanelen op daken: ‘Dat moet echt anders’

kaartEr spelen in deze regio talloze initiatieven om grote zonneparken in het buitengebied aan te leggen, terwijl slechts 8 procent van de beschikbare bedrijfsdaken is voorzien van zonnepanelen. Dat is niet de bedoeling, zeggen vriend en vijand. ,,Gebruik eerst bedrijfsdaken voordat je het coulisselandschap van Oost-Nederland vol legt met zonneparken.”

  1. Landgoed in Voorst speelt rol in fotoboek over de unieke wereld van adel, pachters en daggelders
    PREMIUM

    Landgoed in Voorst speelt rol in fotoboek over de unieke wereld van adel, pachters en daggelders

    Tien jaar lang werkten de Veluwse fotograaf Brand Overeem (74) en geschiedkundige Bert Paasman (80) tenminste één dag in de week aan hun boek over het bontgeschakeerde leven op de voornaamste landgoederen in Voorst, Putten en Nijkerk. Het land van de jonker is een 240 pagina’s tellend historisch document in woord en beeld, dat geen streekgenoot met liefde voor de geboortegrond zou mogen missen.