Toch geen boerenkoolmaandag in Bathmen door oplopend aantal coronabesmettingen. ,,We willen het risico niet lopen”
Traditiegetrouw wordt er op de maandag van de kermis in Bathmen boerenkool gegeten. De kermis werd al afgelast, maar restaurant Boode wilde de boerenkooltraditie wel door laten gaan. Door het oplopende aantal coronabesmettingen in Bathmen ziet het daar last-minute toch van af.
Het laatste weekend van september is in Bathmen het jaarlijkse kermisweekend, mét als afsluiter op maandag een stevige boerenkoolmaaltijd. Normaal gesproken verdwijnen er honderden porties boerenkool in de hongerige magen.
Restaurant Boode wilde na de afgelasting van de kermis in ieder geval de boerenkooltraditie in ere houden. ,,We hadden bedacht dat er maximaal 150 mensen konden komen eten. Maar we hebben nu toch besloten het niet door te laten gaan, er zijn nu zo veel coronabesmettingen in Bathmen dat we het risico niet willen lopen’’, zegt Daniëlle Nesselaar van Boode in Bathmen.
Nesselaar vindt het jammer, maar zag geen andere keuze dan de boerenkoolmaandag af te blazen. ,,De gezondheid staat voorop.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Gebouw Topicus in Deventer klaar voor opvang 150 extra Oekraïners: ‘Hindert andere woningzoekers niet’
In Deventer worden momenteel bijna 200 vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Daarmee is de grens niet bereikt, want er is nog plek voor 150 Oekraïners. Die kunnen binnenkort terecht in een pand van Topicus, aan de Singel 9. Deze locatie wordt momenteel klaargemaakt voor de komst van vluchtelingen uit Oost-Europa. ,,Het hoeft nog niet helemaal af, de bewoners steken graag zelf de handen uit de mouwen.’’ -
indebuurt
Barbecue-chefkok Julius: ‘Sta niet vier uur achter dat ding, maak een paar gerechten écht goed’
Het is volop zomer in Deventer en overal worden de barbecues uit de schuur gehaald. Maar wat leg je erop? Hoe voorkom je barbecue-stress? En wat is de gouden tip voor de ultieme smaaksensatie? Chefkok Julius Jaspers, bekend van de tv-programma’s Topchef en Masterchef, vertelt. -
We moeten meer bewegen
Waarom het helemaal niet erg is om je tijdens je vakantie te laten gaan
We moeten meer bewegen. Hoe vind je de sport die het best bij je past? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en gedragswetenschapper Johnny Buivenga gaan op zoek naar de voor- en nadelen van verschillende sporten. In deel 20: met deze tips van Arie Boomsma kom je je vakantie leuk en actief door. -
PREMIUM
Komt er een ‘echte’ cafetaria in Lettele? ‘Na de zomer gaan we verder met praten’
Een vernieuwd café, woningen en een ‘nieuwe’ cafetaria: ze moeten allemaal in het hart van Lettele komen. Er wordt nagedacht over al deze plannen voor de locatie waar nu Zalencentrum Spikker zit. Eigenaar Alfons Spikker benadrukt dat de kogel nog niet door de kerk is. ,,Maar er worden gesprekken gevoerd. Het is hartstikke mooi als er weer wat meer woningen in het dorp komen.” -
PREMIUM
Rugspecialist legt uit waar je op moet letten als je het matras vervangt
Een goed matras kan rugpijn niet oplossen, maar wel verlichten, zegt dokter Mahieu, rugspecialist uit België. Hij vertelt waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuw matras.
-
Met video
Deventenaar (37) aangehouden na gewapende overval op bakkerij van dappere Latife
Een 37-jarige man uit Deventer is aangehouden na de gewapende overval op een bakkerij aan Het Deltaplein in die plaats, twee weken geleden. Gewapend met een groot mes probeerde hij geld uit de kassa te stelen, maar de dappere winkelier Latife verzette zich mét succes. -
PREMIUM1
Mensen met allergie voor wespensteek hebben zware zomer, maar daar ís iets aan te doen (alleen kent bijna niemand het)
Terwijl Nederland gebukt gaat onder een wespenplaag, is de beproefde therapie om mensen van hun allergie voor wespensteken te verlossen nog te onbekend en op te weinig plekken beschikbaar. Dat stelt allergoloog Hanneke Oude Elberink van het Universitair Medisch Centrum Groningen. -
Koken & Eten
Zo maak je de perfecte nasi goreng
Er is geen standaardrecept voor nasi goreng. Maar houd je aan deze basisregels van Maureen Tan, auteur van de Bijbel van de Indonesische keuken, en je gebakken rijst kan niet mislukken. En heb je een restje rijst in de koelkast, dan ben je helemaal snel klaar.