Het schilderij van Lu Xinjian, die op zijn eigen, kenmerkende wijze de plattegrond van de Deventer binnenstad heeft verbeeld. IJssel, Wilhelminabrug, Brink, het is allemaal terug te vinden in de wirwar aan figuurtjes. Eerder maakt de Chinese kunstenaar op die manier al afdrukken van tal van wereldsteden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het schilderij van Lu Xinjian, die op zijn eigen, kenmerkende wijze de plattegrond van de Deventer binnenstad heeft verbeeld. IJssel, Wilhelminabrug, Brink, het is allemaal terug te vinden in de wirwar aan figuurtjes. Eerder maakt de Chinese kunstenaar op die manier al afdrukken van tal van wereldsteden. © FOTO HISSINK

Tokio, Moskou, New York... Deventer; bijzondere stadsplattegrond voor nieuw museum Eicas

Deventer in een rijtje met onder meer Tokio, Moskou, Stockholm en New York. Van die steden maakte de opkomende Chinese kunstenaar Lu Xinjian een kunstzinnige plattegrond. Streepjes, vierkantjes, rondjes en andere figuurtjes verbeelden het stadscentrum. Van de Deventer binnenstad is er nu ook zo’n ‘City DNA’. Helemaal bijzonder: een uitsnede van die Deventer stadskaart komt als print over de volle breedte op het schuine dak van het Hegius.