Volledig scherm
De organisatie van Undercoversessies op de Brink hoopt weer eind juni op een vol stadsplein. © Brink Event Deventer

Tributebands Amy Winehouse en Bruce Springsteen op Deventer Brink

De muziek van Amy Winehouse en 'The Boss’ (Bruce Springsteen) staat op zaterdag 29 juni centraal tijdens een nieuwe Undercoversessie op de Brink. Twee tributebands staan deze avond op een groot podium voor De Waag.

Zangeres Renske de Boer, van de band Mr Wallace, vertolkt die avond vanaf 20.00 uur de legendarische Britse zangeres Amy Winehouse die in 2011 op 27-jarige leeftijd overleed. Zij weet zich omringd door zeven muzikanten onder wie drie blazers.

Een Bruce Springsteen-Undercoversessie op de Brink was een stille wens van mede-organisator Fonz Scheepstra van De Hip. Deze wens komt op de laatste zaterdag van juni uit. Tim Akkerman, oud-zanger van Di-Rect, en zijn E-Street band spelen vanaf 22.15 uur talrijke Springsteen-klassiekers. Met ‘Tim Akkerman Sings The Boss’ toerde de zanger het afgelopen jaar langs de Nederlandse theaters en hij maakte daarbij indruk. 

De entree van het muziekevenement op de Brink is gratis.

  1. Tuinfeest presenteert meer dan dertig dichters en muzikanten aan vooravond Deventer Boekenmarkt

    Tuinfeest presen­teert meer dan dertig dichters en muzikanten aan vooravond Deventer Boeken­markt

    Het Tuinfeest aan de vooravond van de Deventer Boekenmarkt staat garant voor een avond vol dichterlijke optredens. Het poëziefestival op de zaterdag heeft klinkende namen als Dimitri Verhulst, Ellen Deckwitz en Judith Herzberg vastgelegd. Maar ook mensen als Dean Bowen (stadsdichter van Rotterdam), Maxime Garcia Diaz (winnares NK Poetry Slam) en Jonathan Griffioen (winnaar J.C. Bloem-poëzieprijs)zijn aanwezig. Deventer stadsdichter Wibo Kosters presenteert op zijn afscheidsavond geen bundel, maar een lp.