Volledig scherm
mb_amsterdam_dwdd © Michel Beskers

Tubantia-columnist Özcan Akyol wint prestigieuze prijs voor radioprogramma ‘Onze man in Deventer’

Deventer schrijver en columnist Özcan Akyol heeft De Nachtwacht Award gewonnen, een radioprijs voor het beste nachtprogramma van vakmediaplatform Spreekbuis.nl. Hij werd dinsdagavond met het nieuws verrast in De Wereld Draait Door.

Eus reageerde verrast op zijn uitverkiezing. ,,Ik ben vereerd en verbaasd, want zolang maak ik dat programma nog niet.’’

Akyol kreeg de publieksprijs voor zijn interviewprogramma op NPO Radio 1. In zijn woonkamer, met uitzicht op de Brink in Deventer, ontvangt hij gerenommeerde gasten. Eus kreeg ruim 2.500 van de 10.000 stemmen. ,,Eus weet een zeer onderscheidend nachtprogramma te maken door bij hem thuis in Deventer zeer persoonlijke gesprekken aan te gaan. Hij raakt niet alleen de gevoelige snaar bij zijn gasten, maar ook van zijn luisteraars, die massaal op zijn programma hebben gestemd’’, zegt initiatiefnemer Richard Otto. Het is de eerste keer dat hij namens Spreekbuis.nl de ronde glazen award uitreikte. 

Authentiek

Zaterdag liet hij al weten het vooral voor Deventer erg leuk te vinden dat hij kans maakte op de landelijke prijs. ,,Ook omdat het programma eens een keer niet in Amsterdam of Hilversum gemaakt wordt. Ik maak het gewoon in Deventer, vanuit mijn woonkamer. Dat maakt het authentiek.’’

Houvast

Nachtradio-programma’s zijn volgens Otto voor veel luisteraars een houvast om de nacht door te komen. ,,Die loyaliteit is ook terug te zien in het aantal stemmers. Maar ook als je geen nachtbraker, nachtwaker of nachtwerker bent zijn vrijwel alle nachtprogramma’s tegenwoordig als podcast te beluisteren.’’

Nachtwacht Award

De award is vernoemd naar het TROS-nachtprogramma ‘Nachtwacht’ dat tot 1995 op radio 1 en 2 te beluisteren was. Dit programma werd gepresenteerd door onder andere Tom Mulder, Peter van Dam, Rob van Someren en Ron Brandsteder.

Deventenaar Akyol wordt op de Facebookpagina van de Stentor door meerdere lezers gefeliciteerd met zijn prijs: 

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
 1. CDA-raadslid verbaast zich over auto-evenement op ‘autovrij’ gemaakt Grote Kerkhof in Deventer

  CDA-raads­lid verbaast zich over au­to-evenement op ‘autovrij’ gemaakt Grote Kerkhof in Deventer

  Ze werd er naar eigen zeggen door verrast, toen ze zondag de kerkdienst in de Deventer Lebuiniskerk wilde bezoeken: talloze BMW's op het sinds begin dit jaar autovrij verklaarde Grote Kerkhof in hartje Deventer. CDA-raadslid Elske van der Mik uit Deventer wil hier opheldering over van het college van burgemeester en wethouders en heeft daarom schriftelijke vragen ingediend. Want is dat wel zo wenselijk, een auto-evenement op een autovrij plein?
 2. Verbouwing Deventer Houtmarktschool na rechtszaken in impasse: kopers woningen zien nauwelijks vorderingen
  PREMIUM

  Verbouwing Deventer Houtmarkt­school na rechtsza­ken in impasse: kopers woningen zien nauwelijks vorderin­gen

  Na verschillende rechtszaken lijkt de verbouwing van de voormalige Houtmarktschool aan de voet van de Bergkerk in Deventer in een grote impasse te zijn beland. Enkele kopers van nog te realiseren appartementen in het monumentale gebouw hebben beslag laten leggen op de bankrekening van de projectontwikkelaar, omdat zij nog geld tegoed zouden hebben. Ondertussen beraden zij zich op vervolgstappen.