Het Nieuwe Plantsoen in Deventer
Volledig scherm
Het Nieuwe Plantsoen in Deventer © Google Maps

Twee mannen midden in de nacht zwaar mishandeld in Deventer: welke passant seinde met z’n lichten?

updateEen automobilist die in de nacht van vrijdag op zaterdag langs het Nieuwe Plantsoen in Deventer reed kan mogelijk de politie helpen bij het opsporen van minimaal twee daders die daar twee mannen (26 en 25 jaar) zwaar mishandelden. 

Beide slachtoffers zijn na de mishandeling naar het ziekenhuis gebracht. ,,Hoe hun situatie nu is, is mij niet bekend. Ze hebben in ieder geval aangifte kunnen van dit voorval’’, zegt een politiewoordvoerder.

De politie zoekt naar minstens twee daders. ,,Maar dat kunnen er ook meer zijn. Wij hopen dat getuigen ons daarbij kunnen helpen.’’ 

Seinen met groot licht

Terwijl de mannen tussen 1.00 en 2.00 uur mishandeld werden reden er meerdere auto's langs het incident. ‘Een daarvan heeft ook met het groot licht geseind. Wij komen graag in contact met deze autobestuurder. Mogelijk heeft deze bestuurder iets gezien dat kan helpen in het onderzoek’, meldde de politie Deventer eerder op social media. Mogelijk zijn er volgens de politie zelfs meerdere passanten die iets hebben gezien.

In belang van het onderzoek wil de politie niet zeggen wat de aanleiding van de mishandeling is. Ook kan zij nog geen duidelijkheid geven of er wapens bij de mishandeling zijn gebruikt.

Watertoren

De mannen werden mishandeld in het plantsoen aan de Ceintuurbaan. Dit park ligt vlakbij het het hertenkamp en de watertoren.