De schuurbrand begin november in Wilp blijkt toch aangestoken.
Volledig scherm
PREMIUM
De schuurbrand begin november in Wilp blijkt toch aangestoken. © News United / Rens Hulman

Tweede schuurbrand Wilp tóch aangestoken

De politie gaat bij de schuurbrand eerder deze maand in Wilp toch uit van brandstichting. Dat meldt politiechef Peter Teekman na nader onderzoek, maar hij kan verder niet op details ingaan.

 1. Glenn en Samantha uit Deventer werden verrast tijdens bevalling: ‘Dit had de verloskundige nog nooit meegemaakt’
  PREMIUM
  video

  Glenn en Samantha uit Deventer werden verrast tijdens bevalling: ‘Dit had de verloskun­di­ge nog nooit meegemaakt’

  Twee onafhankelijke echoscopisten hadden gekeken en twee keer kregen Samantha Boerkamp (27) en Glenn Minnes (31) hetzelfde te horen: ze zouden een jongetje krijgen. De verloskundige kwam vorige week dinsdag dan ook met een totale verrassing: het geboren kindje bleek een meisje. Ruim een week later is de familie nog altijd beduusd, maar vooral heel gelukkig.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 3. Onderzoek naar onteigening Joods vastgoed in Deventer en Zutphen bijna klaar: ‘Soms wisten de families van niets’
  PREMIUM

  Onderzoek naar onteige­ning Joods vastgoed in Deventer en Zutphen bijna klaar: ‘Soms wisten de families van niets’

  Duizenden panden van Joodse families zijn in de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetter onteigend en doorverkocht. Soms namen gemeenten zulke panden voor een habbekrats over, bijvoorbeeld omdat een NSB-burgemeester een andere ambtswoning zocht. Een onderzoeksgroep van de Radboud Universiteit Nijmegen onderzoekt hoe dit in Deventer en Zutphen is gegaan. ,,Onder de streep ging het geld na verkoop naar de bezetter.”