Deze foto van komeet Neowise maakte Roel afgelopen dinsdag met een 135 mm telelens vanaf statief, 1 seconde belichting bij ISO 800, gecropt.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze foto van komeet Neowise maakte Roel afgelopen dinsdag met een 135 mm telelens vanaf statief, 1 seconde belichting bij ISO 800, gecropt. © Roel Weijenberg

Vanavond met het blote oog komeet Neowise spotten? Roel uit Twello legt uit hoe je dat doet!

Komeet Neowise is zo helder, dat hij makkelijk met het blote oog te zien is. Je moet er deze dagen ‘extreem vroeg je nest voor uit’, maar dat gaat vanaf vrijdag veranderen. De komeet verplaatst zich naar de avondhemel. Roel Weijenberg uit Twello geeft tips hoe ook jij de komeet kunt spotten: ,,Grijp die kans, want dit zie je niet vaak.”

  1. Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af
    PREMIUM

    Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af

    De terrassen zien er steeds mooier uit. Waar in eerste instantie de horeca houtje-touwtje oplossingen bedacht om één ingang voor het terras te creëren, komen er nu steeds chiquere afzettingen. De terrassen zijn helemaal coronaproof. Sterker nog: het zou wat betreft veel horecamensen wel zo mogen blijven. De nieuwe maatregel dat mensen een vaste plek moeten krijgen op het terras is daarmee een fluitje van een cent geworden.