Monica en René Sluiseman Skypen met hun dochter Merette. Die woont bij zorginstelling Zozijn. Sinds twee weken mag ze geen bezoek meer ontvangen. Dus ook niet van haar ouders.
Volledig scherm
PREMIUM
Monica en René Sluiseman Skypen met hun dochter Merette. Die woont bij zorginstelling Zozijn. Sinds twee weken mag ze geen bezoek meer ontvangen. Dus ook niet van haar ouders. © Ronald Hissink

Veel emoties in de gehandicaptenzorg: ‘Leg maar eens uit waarom ouders niet meer op bezoek komen’

Tienduizenden verstandelijk gehandicapten in zorginstellingen mogen al weken geen bezoek ontvangen. Ook niet van hun ouders. Dat zorgt voor spanningen en emoties en leidt soms tot geweld. ,,Ze snappen niet goed wat er gaande is.”

Merette (33) woont op een locatie van zorginstelling Zozijn in Deventer, niet ver van haar ouders. Soms maakt ze samen met een begeleider een ritje op de tandem. Dan stopt ze voor haar ouderlijk huis en zwaait naar haar moeder. Een mooi maar ook lastig moment. Want als ze haar moeder voor het raam ziet staan, wil ze naar haar toe en met haar knuffelen.

  1. Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alternatief’
    PREMIUM

    Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alterna­tief’

    De weidse uiterwaarden, rood-witte koeien, gezellige dorpjes en een rivier die door het landschap slingert. Je kan naar vliegveld Teuge of naar de sauna in Bussloo. De gemeente Voorst heeft volgens eigen zeggen alles in zich om meer toeristen te trekken en daar zet wethouder Harjo Pinkster vol op in nu buitenlandse vakantiereizen in de coronatijd worden uitgesteld.