De situatie nu bij Mimik, met fietspad binnen de stadsmuur. Daar blijft het dus definitief
Volledig scherm
PREMIUM
De situatie nu bij Mimik, met fietspad binnen de stadsmuur. Daar blijft het dus definitief © de Stentor

Veelbesproken fietspad Mimik blijft definitief bínnen stadsmuur, einde aan gedoe en rechtszaak

Komt ie nou binnen of buiten de eeuwenoude stadsmuur? Dat kan niet anders gaan dan over het fietspad voor filmtheater Mimik, de meest besproken meters van Deventer. Opvallende move nu van wethouder Frits Rorink (CDA): het fietspad blijft definitief bínnen de stadsmuur. Een langer durende soap, met rechtszaken van aanwonenden en betrokken Deventenaren lijkt van de baan.

 1. Deventer op z’n smalst; hoe een fietsstrook van 30 meter een soap werd
  PREMIUM
  video

  Deventer op z’n smalst; hoe een fiets­strook van 30 meter een soap werd

  De aanleg van een fietsstrook van pakweg 30 meter voor Mimik. Ogenschijnlijk klein bier, maar ook dit laatste, losse eindje rond de bouw van het filmtheater verloopt problematisch. Een rechtszaak, boze aanwonenden, bijna drieduizend mensen die een petitie tekenen en een wethouder die uiteindelijk toegeeft, zij het voorlopig. Hoe kon dit zo’n soap worden? ,,De betrokkenheid van Deventenaren bij hun stad is onderschat.”
 2. Fietser buitenspel gezet voor filmtheater Mimik: ‘Dat fietspad moet gewoon terug’
  PREMIUM

  Fietser buitenspel gezet voor filmthea­ter Mimik: ‘Dat fietspad moet gewoon terug’

  Ze fietst flink wat keren per week over de drukke Welle langs de IJssel. Onveilig, vindt Roely Oldenhuis en ze snapt niet dat de gemeente het fietspad ter hoogte van filmtheater Mimik definitief op de Welle wil leggen. Oldenhuis wil bezwaar maken tegen dat besluit. Kan niet, hoorde ze tot haar verbazing, maar aan steun heeft ze geen gebrek. ,,Het gaat over een fietspad, maar als fietser ben je geen belanghebbende. Snap jij het nog?’’