Protest voor het Deventer stadhuis tegen de windmolenplannen.
Volledig scherm
PREMIUM
Protest voor het Deventer stadhuis tegen de windmolenplannen. © Peter Koerhuis

Veelbesproken gebieden voor windmolens bij Colmschate van de baan

De zoektocht naar gebieden rond Deventer waar windmolens mogelijk zijn, moet opnieuw. Dat kondigde wethouder Carlo Verhaar (GroenLinks) woensdagavond op het stadhuis aan. Hij volgde de wens van een politieke meerderheid. Het betekent dat het college van B en W afziet van het aanwijzen van twee windmolengebieden, aan de oostkant van de stad. 

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Hans gaf in Deventer alles op voor de liefde in Cambodja: ‘Compleet andere wereld’
  PREMIUM

  Hans gaf in Deventer alles op voor de liefde in Cambodja: ‘Compleet andere wereld’

  Hans Fettelaar (62) verhuisde naar Cambodja, vond er nieuw levensgeluk en is helemaal opgenomen in het dorpje Melop. De geboren Deventenaar doorgrondt zelfs de bewogen Cambodjaanse geschiedenis. Over de Rode Khmer zwijgen Cambodjanen vooral, maar Fettelaar schreef er een boek over, met een hoofdrol voor zijn Cambodjaanse vrouw. ,,Het valt me nu op hoe kapitalistisch Nederland is, alles draait om geld.”