Volledig scherm
De auto is gestolen op de parkeerplaats bij de supermarkt aan de Zwaluwenburg in Deventer, © Google Maps

Verdachte brutale autodiefstal Deventer langer vast

Een 38-jarige man uit Deventer die verdacht wordt van een brutale autodiefstal blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank Overijssel maandag bepaald. Het voorarrest is met de maximale termijn van veertien dagen verlengd.

De man werd donderdagavond opgepakt op de A15, ter hoogte van de afslag Andelst. Hij zou eerder op de avond een vrouw van een auto hebben beroofd in Deventer.

Die beroving vond plaats op een parkeerplaats aan de Zwaluwenburg. Toen de 67-jarige eigenaresse van de auto haar voertuig wilde instappen, werd haar deur opengetrokken en werd ze uit de auto getrokken. De politie maakte eerder bekend dat verdachte en slachtoffer elkaar niet zouden kennen. 

De rechter-commissaris heeft bepaald dat de man veertien dagen langer in het huis van bewaring blijft.

  1. Geert Groote Huis in Deventer stroomt vol bezoekers met Museumkaart

    Geert Groote Huis in Deventer stroomt vol bezoekers met Museum­kaart

    De vrijwilligers van Deventers kleinste museum moeten vol aan de bak. Waar voorheen de dagen soms langer duurden en een boekje aan de leestafel uitkomst moest bieden, blijven de bezoekers nu binnenstromen. Riet en Ineke zijn er deze middag maar druk mee. De Museumkaart geeft sinds vorige maand entree in het huis dat de moderne devotie visualiseert. En dat betekent in de eerste vijf weken een verdrievoudiging van het aantal bezoekers.