Volledig scherm
Plofkraak winkelcentrum Keizerslanden Deventer. © Rudi Hofman

Verdachte plofkraak Keizerslanden zit al maand vast

De politie blijkt een maand geleden al een verdachte te hebben aangehouden voor de plofkraak op Keizerslanden op 25 oktober vorig jaar. De man is een 21-jarige Almeloer, meldt het Openbaar Ministerie daags nadat bekend werd dat de verdachte voor de plofkraak in Schalkhaar op vrije voeten gesteld is.

Het is niet duidelijk waarom de man verdachte is van de kraak waarbij de pinautomaat van de ABN-AMRO opgeblazen werd. Toen werd meteen duidelijk dat er goede videobeelden moesten zijn van de kraak. Het net opgeknapte winkelcentrum had ze gemonteerd omdat vooral de juwelier geteisterd werd door inbraken en kraken.  Omwonenden hoorden destijds een scooter wegrijden.

De verdachte van de Schalkhaarse plofkraak een dag later is donderdag vrijgelaten tijdens de rechtszitting over die zaak. De man werd enkele uren laten aangehouden met een bebloede hand. Zijn advocaat bepleit dat hij aan het joggen was en zich bezeerd had. Hij zou een toevallig passant zijn. 

De zaak wordt ook gekoppeld aan een plofkraak op 19 oktober in Apeldoorn. De kentekenplaat van de scooter die op Keizerslanden gebruikt werd, werd later terug gevonden in de kofferruimte van de scooter die in Schalkhaar gebruikt werd. 

  1. Rechter wijst bezwaar af van islamitische basisschool De Zonnebloem in Deventer tegen nieuwe locatie

    Rechter wijst bezwaar af van islamiti­sche basis­school De Zonnebloem in Deventer tegen nieuwe locatie

    Het ziet ernaar uit dat islamitische basisschool De Zonnebloem in Deventer definitief verhuist naar het schoolgebouw aan het Andriessenplein in wijk De Vijfhoek. De rechter in Zwolle heeft het beroep dat het bestuur had ingesteld tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Deventer ongegrond verklaard. De school vreest verlies van enkele tientallen leerlingen door de verhuizing.