Volledig scherm
Plofkraak winkelcentrum Keizerslanden Deventer. © Rudi Hofman

Verdachte plofkraak Keizerslanden zit al maand vast

De politie blijkt een maand geleden al een verdachte te hebben aangehouden voor de plofkraak op Keizerslanden op 25 oktober vorig jaar. De man is een 21-jarige Almeloer, meldt het Openbaar Ministerie daags nadat bekend werd dat de verdachte voor de plofkraak in Schalkhaar op vrije voeten gesteld is.

Het is niet duidelijk waarom de man verdachte is van de kraak waarbij de pinautomaat van de ABN-AMRO opgeblazen werd. Toen werd meteen duidelijk dat er goede videobeelden moesten zijn van de kraak. Het net opgeknapte winkelcentrum had ze gemonteerd omdat vooral de juwelier geteisterd werd door inbraken en kraken.  Omwonenden hoorden destijds een scooter wegrijden.

De verdachte van de Schalkhaarse plofkraak een dag later is donderdag vrijgelaten tijdens de rechtszitting over die zaak. De man werd enkele uren laten aangehouden met een bebloede hand. Zijn advocaat bepleit dat hij aan het joggen was en zich bezeerd had. Hij zou een toevallig passant zijn. 

De zaak wordt ook gekoppeld aan een plofkraak op 19 oktober in Apeldoorn. De kentekenplaat van de scooter die op Keizerslanden gebruikt werd, werd later terug gevonden in de kofferruimte van de scooter die in Schalkhaar gebruikt werd. 

  1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

    Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

    Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.