Volledig scherm
De politie rukte donderdagnacht met meerdere auto's uit naar de Deventer woonwijk Keizerslanden. © Rens Hulman

Verdachte schietpartij nog op de vlucht

De man die door de Deventer politie gezocht wordt na een mogelijke schietpartij donderdagnacht in de wijk Keizerslanden, is nog niet gevonden. Volgens een woordvoerder is de zaak nog volop in onderzoek.

Meerdere agenten, onder wie een deel in kogelvrije vesten, gingen donderdagnacht af op meldingen dat er in de Koningin Julianalaan zou zijn geschoten. Daarbij raakte niemand gewond. Het mogelijke doelwit werd meegenomen naar het politiebureau om gehoord te worden. Familieden en vrienden van deze man kwamen naar de wijk toe.

Volgens de politie staat nog niet vast dat er ook daadwerkelijk geschoten is, maar het slachtoffer zou in ieder geval met een vuurwapen bedreigd zijn.  Ook werd een auto meegenomen voor forensisch onderzoek, omdat er gat in zit, mogelijk door een kogel.

De volgende ochtend viel de politie een flatwoning binnen aan de Prins Bernhardlaan op zoek naar de man die daar woont. Hij zou volgens de politie iets met de bedreiging te maken hebben. De man was echter niet thuis en is daarna ook niet meer opgedoken. ,,Er zijn nog geen aanhoudingen verricht en het onderzoek naar het incident loopt nog‘’, zegt politiewoordvoerder Frank Brouwer.