Volledig scherm
Hulpdiensten ontfermen zich over de gewonden na de terrasaanrijding op zondag 20 oktober in Deventer. © Marc Roerdink

Verdachte terrasaanrijding Deventer langer in cel: voorarrest met 3 maanden verlengd

videoDe 37-jarige verdachte van de terrasaanrijding in Deventer blijft voorlopig vastzitten. De raadkamer van de rechtbank in Zwolle heeft zijn voorarrest met 90 dagen verlengd. 

Volgens de rechtbank zijn er voldoende gronden om de 37-jarige Roy van T. uit Deventer langer vast te houden in aanloop van de rechtszaak. Het Openbaar Ministerie heeft eerder al bekend gemaakt hem te verdenken van poging tot doodslag of zware mishandeling. 

Van T. wordt ervan verdacht dat hij met zijn Audi Q7 zondagochtend inreed op een groepje mensen op een terras aan de Keizerstraat, in de binnenstad van Deventer. Bij het incident raakten vijf mensen gewond. 

Heftige ruzie

Aan het incident ging een heftige ruzie tussen twee groepen mannen vooraf. Daarvan circuleerden als snel beelden op sociale media, waarop te zien is dat rake klappen werden uitgedeeld. Wat de aanleiding was voor die ruzie, is vooralsnog onduidelijk. 

Twee medeverdachten van Van T. , de 42-jarige O.D. en de 38-jarige F.B. uit Deventer, kwamen eerder wel op vrije voeten. Jan Vlug, advocaat van B., zei eerder al dat er geen bewijs is dat zij iets te maken hebben gehad met de aanrijding. ,,Zij zaten natuurlijk niet achter het stuur en trappen ook niet op het gas.”