Verdriet in Deventer om nieuwe koers Rode Kruis: ‘Verschrikkelijk. Dit is een stukje van m'n leven’

video ,,Het is verschrikkelijk dat het stopt”, vrijwilliger Wil Brandwacht (77) van het Rode Kruis afdeling Deventer steekt zijn teleurstelling over de nieuwe koers van de landelijke organisatie niet onder stoelen of banken.  Vanaf volgend jaar richt het Rode Kruis zich alleen nog maar op noodhulp en de preventie daarvan bijvoorbeeld bij evenementen.

Roelof Veld (74), bestuurslid van de afdeling Deventer, heeft allang besloten dat hij na dit jaar stopt met zijn vrijwilligerswerk: ,,De sociale component in Deventer vind ik zó belangrijk. Ik ben ooit bij het Rode Kruis gekomen om iets te doen voor de mensen in Deventer en heb me vooral met fondsenwerving beziggehouden. Ik voel me niet geroepen dit voor Den Haag te gaan doen.” Daar staat het hoofdkantoor.

  1. Rechter wijst bezwaar af van islamitische basisschool De Zonnebloem in Deventer tegen nieuwe locatie

    Rechter wijst bezwaar af van islamiti­sche basis­school De Zonnebloem in Deventer tegen nieuwe locatie

    Het ziet ernaar uit dat islamitische basisschool De Zonnebloem in Deventer definitief verhuist naar het schoolgebouw aan het Andriessenplein in wijk De Vijfhoek. De rechter in Zwolle heeft het beroep dat het bestuur had ingesteld tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Deventer ongegrond verklaard. De school vreest verlies van enkele tientallen leerlingen door de verhuizing.