Verdriet in Deventer om nieuwe koers Rode Kruis: ‘Verschrikkelijk. Dit is een stukje van m'n leven’

video ,,Het is verschrikkelijk dat het stopt”, vrijwilliger Wil Brandwacht (77) van het Rode Kruis afdeling Deventer steekt zijn teleurstelling over de nieuwe koers van de landelijke organisatie niet onder stoelen of banken.  Vanaf volgend jaar richt het Rode Kruis zich alleen nog maar op noodhulp en de preventie daarvan bijvoorbeeld bij evenementen.

Roelof Veld (74), bestuurslid van de afdeling Deventer, heeft allang besloten dat hij na dit jaar stopt met zijn vrijwilligerswerk: ,,De sociale component in Deventer vind ik zó belangrijk. Ik ben ooit bij het Rode Kruis gekomen om iets te doen voor de mensen in Deventer en heb me vooral met fondsenwerving beziggehouden. Ik voel me niet geroepen dit voor Den Haag te gaan doen.” Daar staat het hoofdkantoor.

  1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

    Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

    Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.