Verdriet in Deventer om nieuwe koers Rode Kruis: ‘Verschrikkelijk. Dit is een stukje van m'n leven’

video ,,Het is verschrikkelijk dat het stopt”, vrijwilliger Wil Brandwacht (77) van het Rode Kruis afdeling Deventer steekt zijn teleurstelling over de nieuwe koers van de landelijke organisatie niet onder stoelen of banken.  Vanaf volgend jaar richt het Rode Kruis zich alleen nog maar op noodhulp en de preventie daarvan bijvoorbeeld bij evenementen.

Roelof Veld (74), bestuurslid van de afdeling Deventer, heeft allang besloten dat hij na dit jaar stopt met zijn vrijwilligerswerk: ,,De sociale component in Deventer vind ik zó belangrijk. Ik ben ooit bij het Rode Kruis gekomen om iets te doen voor de mensen in Deventer en heb me vooral met fondsenwerving beziggehouden. Ik voel me niet geroepen dit voor Den Haag te gaan doen.” Daar staat het hoofdkantoor.

 1. Gemeenten, bedrijven en brancheorganisaties in rep en roer na PFOS-brief: 6 vragen over dit onverwoestbare stofje
  PREMIUM

  Gemeenten, bedrijven en brancheor­ga­ni­sa­ties in rep en roer na PFOS-brief: 6 vragen over dit onverwoest­ba­re stofje

  De telefoon van Aiko Hensums van Expertisecentrum PFAS staat roodgloeiend. Gemeenten, bedrijven en brancheorganisaties zitten met hun handen in het haar sinds er nieuwe eisen zijn aangekondigd voor grond. Wie grond wil verplaatsen moet het verplicht analyseren. Er mag per kilo grond slechts een microgram van het stofje PFOS zitten. Hensums is er sinds 2012 mee bezig en beantwoordt de meest prangende vragen.
 2. Het leven van Evelien en Koos Janssen uit Deventer staat ineens in het teken van ‘Batten’

  Het leven van Evelien en Koos Janssen uit Deventer staat ineens in het teken van ‘Batten’

  Voor ouders wier wereld begin juli even stil kwam te staan, zitten Koos en Evelien Janssen opvallend strijdbaar aan tafel. De meedogenloze ziekte van Batten (type CLN3) knalde zeven weken geleden plotsklaps hun leven in, maar niets doen is voor het ondernemerspaar geen optie. Er moet een middel komen dat deze verwoestende kinderziekte kan stabiliseren. Dat betekent dat er eerst veel aandacht nodig is om Batten op de medische radar te krijgen. En meer geld voor onderzoek. Dus komen ze in actie voor de stichting Beat Batten.