Impressie van de mogelijkheden, volgens een aantal vastgoedbezitters in het Haveneiland. Meer rechts, aan de overkant van het water ligt het Havenkwartier.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van de mogelijkheden, volgens een aantal vastgoedbezitters in het Haveneiland. Meer rechts, aan de overkant van het water ligt het Havenkwartier. © Peter Ghijsen/stichting 2e Havenarm

Verhuizing poppodium Burgerweeshuis kan 'katalysator’ zijn voor herontwikkeling Haveneiland in Deventer

Deventer moet doorpakken, zeker nu de herontwikkeling van het Havenkwartier tot gebied voor wonen, werken en horeca steeds meer vorm krijgt. En vergelijkbare ontwikkelingen mogelijk maken op het Haveneiland, aan de overkant van het water. Dat vindt een groep ondernemers met vastgoedbezit op die locatie. Concrete interesse is er van het Burgerweeshuis. Het poppodium verhuist graag naar de plek waar het nu het tijdelijke ‘coronapodium’ Burgerhaven heeft.

0 reacties

 1. Smeulende brand in bos Schalkhaar begonnen in rustgebied: ‘Steeds meer mensen houden zich niet aan de regels’
  PREMIUM

  Smeulende brand in bos Schalkhaar begonnen in rustgebied: ‘Steeds meer mensen houden zich niet aan de regels’

  Het vuur is gedoofd, maar er zijn grote zorgen na de bosbrand in Schalkhaar afgelopen maandag. Weliswaar valt de schade voor de natuur mee. Toch is rentmeesteer Kees Jan Meijer niet helemaal gerust op de situatie. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar de ‘beheerder’ van het stuk bos vermoedt dat wandelaars die verboden gebied betreden een rol spelen. ,,Een probleem dat in het hele buitengebied speelt.”
 2. Deventer binnenstad bedankt publiek met megabloemstuk, mét skyline stad op Brink: ‘Na twee moeilijke jaren’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Deventer binnenstad bedankt publiek met megabloem­stuk, mét skyline stad op Brink: ‘Na twee moeilijke jaren’

  Duizenden bloemen sieren vanaf donderdag het kruispunt Keizerstraat-Brink in de Deventer binnenstad. Ze vormen een bedankje aan de centrumbezoekers, die tijdens én na corona massaal de binnenstad bezochten. Joachime Hutten, medewerker bij bloemdecorateur Ten Kate in Steenenkamer, is woensdag volop bezig met de voorbereidingen voor de bloemenwand. ,,Er komen duizenden bloemen, ingestoken in een hedera (een klimop, red.), in het centrum te staan.”