Wie de over de klinkers van de Rijksstraatweg in Voorst rijdt ziet ze overal: geknutselde bordjes en papiertjes aan lantaarnpalen met het getal 30 erop. De buurt is helemaal klaar met auto's en vrachtwagens die de snelheidslimiet ruim overtreden.
Volledig scherm
PREMIUM
Wie de over de klinkers van de Rijksstraatweg in Voorst rijdt ziet ze overal: geknutselde bordjes en papiertjes aan lantaarnpalen met het getal 30 erop. De buurt is helemaal klaar met auto's en vrachtwagens die de snelheidslimiet ruim overtreden. © Rob Voss

Verkeersorganisatie wil drempels in strijd tegen hardrijders door Voorst, maar gemeente niet enthousiast

De Rijksstraatweg in het dorp Voorst werd eind vorig jaar feestelijk geopend na een forse opknapbeurt, maar de karakteristieke dorpsstraat is volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) nu alweer toe aan ingrijpende maatregelen. Die moeten leiden tot aanzienlijk minder verkeer en snelheidsverlaging van automobilisten.  

 1. Bewoners ‘levensgevaarlijke’ Rijksstraatweg in Twello willen actie van gemeente en provincie na zoveelste ongeluk
  PREMIUM
  Video

  Bewoners ‘levensge­vaar­lij­ke’ Rijks­straat­weg in Twello willen actie van gemeente en provincie na zoveelste ongeluk

  Buurtbewoners van de Rijksstraatweg aan de rand van Twello zijn klaar met de hardrijders en de onveilige verkeerssituatie voor hun deur. Begin augustus werden ze weer eens opgeschrikt door een ernstig motorongeluk. De gemeente Voorst en de provincie Gelderland zien nog geen aanleiding om actie te ondernemen. Omwonende Eddy Wegman: ,,Ze doen niks.”
 1. Het huis van de Sint staat in Daarlerveen
  Play

  Het huis van de Sint staat in Daarler­veen

 2. De arend van Go Ahead Eagles vliegt door corona zijn rondjes boven Rijssen
  Play

  De arend van Go Ahead Eagles vliegt door corona zijn rondjes boven Rijssen