Volledig scherm
PREMIUM
Opiniemaker Maurice de Hond werkt aan een multimediaal project over de Deventer Moordzaak. © Marco Hofste

Veroordeeld voor smaad, toch mengt Maurice de Hond zich opnieuw in Deventer moordzaak

Opiniemaker Maurice de Hond publiceert komende maanden een multimediaal project over de Deventer moordzaak. Heilig gelooft hij in de onschuld van Ernest Louwes, die is veroordeeld voor de brute moord op weduwe Wittenberg. De echte dader is volgens De Hond haar klusjesman. Hoewel hij daarom is veroordeeld voor smaad, blijft hij strijden voor Louwes’ onschuld.

In 2009 kreeg u twee maanden voorwaardelijke celstraf vanwege smaad, omdat u de klusjesman publiekelijk bleef verdenken. Toch mengt u zich weer in de Deventer moordzaak. Wordt het geen tijd om de zaak te laten rusten?

 1. Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenenschilderij? ‘Handig tijdens onderhandelingen met justitie’
  PREMIUM

  Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenen­schil­de­rij? ‘Handig tijdens onderhande­lin­gen met justitie’

  Een miljoenenschilderij van Lucian Freud, verloren gewaand na de Kunsthalroof in Rotterdam, hangt misschien wel aan de muur van een topcrimineel. Kunstverzamelaars zitten niet te wachten op gestolen kunst. Wat moet de onderwereld dan wél met beroemde topstukken? Ex-crimineel ‘Okkie’ Durham (bekend van het stelen van twee Van Gogh’s): ,,Handig tijdens onderhandelingen met justitie. Of als onderpand voor een mooie drugstransactie.”
 2. Ruimen van graven Diepenveense nonnen stuit op onbegrip
  PREMIUM
  video

  Ruimen van graven Diepenveen­se nonnen stuit op onbegrip

  Ze liggen al jaren op begraafplaats Tjoenerhof in de Diepenveense bossen. De nonnen van de Congregatie van De Kleine Zusters van de H. Joseph. Bij leven al graag geziene inwoners van het dorp, waar ze de oude dag doorbrachten in bejaardentehuis Sparrenheuvel. Traditioneel gekleed, met hoofddoek, waren de zusters een opvallende verschijning in het dorp. Op Sparrenheuvel hielpen ze zolang ging mee in de verzorging, huishouding en keuken.