Volledig scherm
PREMIUM
Opiniemaker Maurice de Hond werkt aan een multimediaal project over de Deventer Moordzaak. © Marco Hofste

Veroordeeld voor smaad, toch mengt Maurice de Hond zich opnieuw in Deventer moordzaak

Opiniemaker Maurice de Hond publiceert komende maanden een multimediaal project over de Deventer moordzaak. Heilig gelooft hij in de onschuld van Ernest Louwes, die is veroordeeld voor de brute moord op weduwe Wittenberg. De echte dader is volgens De Hond haar klusjesman. Hoewel hij daarom is veroordeeld voor smaad, blijft hij strijden voor Louwes’ onschuld.

In 2009 kreeg u twee maanden voorwaardelijke celstraf vanwege smaad, omdat u de klusjesman publiekelijk bleef verdenken. Toch mengt u zich weer in de Deventer moordzaak. Wordt het geen tijd om de zaak te laten rusten?

 1. Vijf oppositiefracties lopen weg bij debat over Deventer Cultuurvisie

  Vijf oppositie­frac­ties lopen weg bij debat over Deventer Cultuurvi­sie

  Deventer Belang, VVD, Deventer Sociaal, DeventerNu en Denk doen niet mee aan het debat over de veelbesproken Cultuurvisie. Voorafgaand aan het debat is in een besloten vergadering geheimhouding gelegd op een volgens de fracties relevant dossier voor de Cultuurvisie. Toen het ordevoorstel van Bert Kleine Schaars (Deventer Belang) voor uitstel van het cultuurdebat werd afgewezen, besloten de fracties na kort beraad de raadsvergadering te verlaten.
 2. Meadow op het Deventer Stadsstrand als voorbeeld voor de rest van de provincie
  PREMIUM

  Meadow op het Deventer Stads­strand als voorbeeld voor de rest van de provincie

  Meadow op het Deventer Stadsstrand is pas een maand of twee open, maar het voelt voor eigenaren Koos en Evelien Janssen en hun gasten alsof de horecagelegenheid er altijd is geweest. Het bureaucratisch voortraject van bijna vier jaar dat er aan vooraf ging is vrijwel vergeten. Overijssels gedeputeerde (en Deventerse) Monique van Haaf en wethouder Liesbeth Grijsen zijn laaiend enthousiast. ,,Kijk nou naar dit uitzicht. Hoe mooi het hier is. En hoe dit Deventer en Overijssel op de kaart zet.”