Zo moet de Smedenstraatkerk eruit gaan uitzien, verbouwd tot complex met huurappartementen. Dat is dan wel pas klaar in 2022, met vertraging.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo moet de Smedenstraatkerk eruit gaan uitzien, verbouwd tot complex met huurappartementen. Dat is dan wel pas klaar in 2022, met vertraging. © Urban Climate Architects

Verpauperde kerk in Deventer Smedenstraat wordt écht opgeknapt: ‘Maar het is een ingewikkelde klus’

Ontwikkelaar en eigenaar Lambert Zwakhoven snapt twijfels in de Deventer binnenstad over de aanpak van de voormalige kerk in de Smedenstraat. Na jaren van leegstand en verloedering zit er ogenschijnlijk weinig schot in de verbouwing tot appartementen van het complex. ,,Dat lijkt maar zo’’, zegt Zwakhoven, die benadrukt dat het project wordt afgemaakt. ,,Maar later dan gedacht.”

 1. Coronaregels aan laars gelapt bij live-uitzending Go Ahead-talkshow: ‘Niet goed te praten’
  PREMIUM
  VIDEO

  Coronare­gels aan laars gelapt bij li­ve-uitzending Go A­head-talk­show: ‘Niet goed te praten’

  Bij de live-uitzending van het praatprogramma Café 1902 TV op Youtube over Go Ahead Eagles werden vrijdagavond de coronaregels niet nageleefd. Hoewel alle aanwezigen in de zaal op 1,5 meter van elkaar zaten, werd de uitzending ‘overlopen’ door een polonaise van elf Go Ahead-spelers en -stafleden. Daar viel de aanwezige wethouder Rob de Geest over, tot ergernis van twee die-hard Go Ahead-fans.
 1. Israëlische luchtaanval in Gaza vernietigt mediagebouw
  Play

  Israëli­sche luchtaan­val in Gaza vernietigt mediage­bouw

 2. Tielemans zet Leicester op voorsprong in FA Cup-finale
  Play

  Tielemans zet Leicester op voorsprong in FA Cup-finale