Plangebied Topicampus Deventer
Volledig scherm
PREMIUM
Plangebied Topicampus Deventer © Anke Arts

Verzet tegen Topicampus: ‘Toren met appartementen veel te hoog voor Deventer binnenstad’

Passen de nieuwbouwplannen van ICT-reus Topicus tegenover het station bij de schaal van Deventer? Nee, vinden stichting Oud Deventer en Erfgoedvereniging Heemschut en omwonenden. De kritiek richt zich vooral op een woontoren van 40 meter, bij de entree tot de binnenstad, tegenover de schouwburg.  Topicus is niet onder de indruk: ,,Van ons mag het plan nog wel ambitieuzer.”

 1. Uiterlijk 2023 verdwijnen laatste twee onbewaakte overwegen in Deventer
  PREMIUM

  Uiterlijk 2023 verdwijnen laatste twee onbewaakte overwegen in Deventer

  Wandelaars kunnen voorlopig nog hun geliefde rondje maken op landgoed Nieuw Rande. In Diepenveen liggen de laatste twee onbeveiligde spoorovergangen van Deventer. ProRail wil ze sluiten, uiterlijk in 2023. Het bedrijf heeft minder haast dan eerder aangenomen. Waar de gemeente Deventer afwacht, kwamen ze er verderop in Olst-Wijhe en bij ProRail wél uit. Die vergelijkbare wandelovergang wordt beveiligd. ,,Doodzonde als dit rondje in Diepenveen straks niet meer zou kunnen.”
 2. Oud-Mol Rob Dekay uit Deventer zit helemaal fout met voorspelling: ‘Ook ik heb last van tunnelvisie’
  PREMIUM

  Oud-Mol Rob Dekay uit Deventer zit helemaal fout met voorspel­ling: ‘Ook ik heb last van tunnelvi­sie’

  Voor Rob Dekay (33) uit Deventer was het overduidelijk: Peggy Vrijens is de beruchte Mol. Kon niet missen, zei hij als oud-Mol. Helaas voor de zanger had hij het toch helemaal mis. De actrice moest afgelopen zaterdag in de aflevering vóór de eindstrijd het veld ruimen. ,,Gedurende de aflevering begon me al het vermoeden te bekruipen dat toch iemand anders de mol is.’’