Volledig scherm
Raadszaal Deventer. Foto ter illustratie. © Erna Lammers

Vijf oppositiefracties lopen weg bij debat over Deventer Cultuurvisie

Deventer Belang, VVD, Deventer Sociaal, DeventerNu en Denk doen niet mee aan het debat over de veelbesproken Cultuurvisie. Voorafgaand aan het debat is in een besloten vergadering geheimhouding gelegd op een volgens de fracties relevant dossier voor de Cultuurvisie. Toen het ordevoorstel van Bert Kleine Schaars (Deventer Belang) voor uitstel van het cultuurdebat werd afgewezen, besloten de fracties na kort beraad de raadsvergadering te verlaten. 

De actie is de partijen op zware kritiek van de overige fracties komen te staan. De een sprak van een schande, de ander vond het koeioneren en beneden alle peil. Of zoals een van de raadsleden uitriep tijdens een korte schorsing: wat een gekloot hier toch altijd. 

De overige fracties  - de coalitiepartijen plus ChristenUnie - besloten na een korte pauze toch het debat te laten doorgaan. Voorzitter Ron König noemt dit een goed besluit al is het wel een vervelende situatie. Hij vindt dat de raad hier nog eens goed met elkaar over moet napraten.

Hoewel iedereen spreekt van een bizarre situatie, is de humor nog wel aanwezig. Raadslid Henrike Nijman (ChristenUnie) nam net het woord namens de ‘voltallige oppositie'. 

In de vergadering van vanavond moet duidelijkheid komen over de toekomst van onder meer het Speelgoedmuseum en het Burgerweeshuis.

Volledig scherm
Bert Kleine Schaars Deventer Belang Deventer © Gemeente Deventer
  1. Tuinfeest presenteert meer dan dertig dichters en muzikanten aan vooravond Deventer Boekenmarkt

    Tuinfeest presen­teert meer dan dertig dichters en muzikanten aan vooravond Deventer Boeken­markt

    Het Tuinfeest aan de vooravond van de Deventer Boekenmarkt staat garant voor een avond vol dichterlijke optredens. Het poëziefestival op de zaterdag heeft klinkende namen als Dimitri Verhulst, Ellen Deckwitz en Judith Herzberg vastgelegd. Maar ook mensen als Dean Bowen (stadsdichter van Rotterdam), Maxime Garcia Diaz (winnares NK Poetry Slam) en Jonathan Griffioen (winnaar J.C. Bloem-poëzieprijs)zijn aanwezig. Deventer stadsdichter Wibo Kosters presenteert op zijn afscheidsavond geen bundel, maar een lp.