Tientallen vissen zijn uit de watergangen in de Vijfhoek gevist: vervuild water kwam in de sloten in de wijk terecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Tientallen vissen zijn uit de watergangen in de Vijfhoek gevist: vervuild water kwam in de sloten in de wijk terecht. © Ronald Hissink

Vissen sterven massaal in Deventer woonwijk: ‘Bewoners zelf zijn de oorzaak’

De massale vissterfte op de Vijfhoek deze week komt niet doordat rioolwater over gestort is in de watergangen van de Deventer woonwijk. Het was een overloop van vervuild hemelwater dat voor de stank en zuurstofgebrek in de sloten zorgde. De gemeente vermoedt dat in de loop der jaren verschillende Vijfhoekbewoners hun afvalwater per ongeluk op het verkeerde systeem zijn gaan lozen.

0 reacties

 1. Minimarkt Wilp is cement van het dorp en mag niet verdwijnen, waarschuwen de bedenkers

  Minimarkt Wilp is cement van het dorp en mag niet verdwijnen, waarschu­wen de bedenkers

  De supermarkt is al zes jaar weg en in april sloot de enige snackbar van Wilp de deuren. Er is nu alleen nog een bakker in het dorp. Sinds januari is er de minimarkt bij het dorpshuis, maar daar wordt de toeloop al minder. De Belangenvereniging Wilp waarschuwt de bewoners vooral te blijven komen. ,,We zien alleen maar blije gezichten, het is goed voor de saamhorigheid in het dorp. Dit mag niet verdwijnen.”
 2. Deventer zoekt stevigere oplossing op spoorbrug om toegang tot landtong te blokkeren
  PREMIUM

  Deventer zoekt stevigere oplossing op spoorbrug om toegang tot landtong te blokkeren

  Nog geen twee dagen nadat burgemeester Ron König grote metalen hekken liet plaatsen op de spoorbrug over de IJssel laat de gemeente ze alweer opruimen. De hekken zouden de toegang tot de landtong moeten blokkeren en daarmee de overlast in het gebied langs de IJssel. Veel effect had het niet. De hekken waren gisteravond al opengebogen. De gemeente heeft er geen boodschap aan en zoekt een steviger alternatief.
 3. Skeletten komen in Deventer ‘tot leven’ bij opgravingen Grote Kerkhof
  PREMIUM
  AUDIO & VIDEO

  Skeletten komen in Deventer ‘tot leven’ bij opgravin­gen Grote Kerkhof

  Menselijke botten in de bodem, vrij gave skeletten zelfs en onderzoekers in witte pakken op het Grote Kerkhof. Klinkt als crime scene, maar is het niet. Het Deventer stadsplein is deze zomer decor van archeologisch onderzoek. Menselijke overblijfselen op de dodenakker uit de middeleeuwen worden zorgvuldig opgegraven, schoongemaakt en onderzocht en in 3D-verwerkt. ,,Met de huidige technieken is zelfs het voedselpatroon te achterhalen van hier begraven personen.”