Vlag halfstok na fataal ongeluk verkeersregelaar uit Enschede: ‘Dit heeft enorme impact’

videoOUDE MOLEN/ENSCHEDE - Juist nu de provincie daadwerkelijk begonnen was met het veiliger maken van de N344 bij buurtschap Oude Molen, sloeg vandaag het noodlot opnieuw toe. Had de weg al een slechte reputatie vanwege de vele dodelijke ongevallen, vandaag kwam een verkeersregelaar uit Enschede tijdens de werkzaamheden om het leven. Omwonenden uiten hun verdriet door massaal de vlag halfstok te hangen.

Een 51-jarige man uit Enschede kwam vandaag om het leven bij een aanrijding met een shovel op de N344 tussen Lettele en Bathmen. Het gaat om een verkeersregelaar, die op zijn motor een ambulance begeleidde. De man overleed ter plekke.

,,Het was een hele schok. Het nieuws verspreidde zich snel”, zegt buurtbewoner Mees Struis in een eerste reactie. ,,We leven heel erg mee met de nabestaanden en de medewerkers van TWW (het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoert, red.), die dan toch maar weer door moeten gaan. We hebben spontaan besloten de vlag halfstok te hangen om te laten zien dat we meeleven.’’