Leerlingen van de Waerdenborch volgen gebiologeerd een drone. Ze kunnen er straks zelf mee leren vliegen, want de scholengemeenschap in Holten begint met een heuse droneklas.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van de Waerdenborch volgen gebiologeerd een drone. Ze kunnen er straks zelf mee leren vliegen, want de scholengemeenschap in Holten begint met een heuse droneklas. © Frans Nikkels

Vliegles in Holten met uitleg van Jeremy Clarkson: ‘Kan niet wachten dronepiloot te worden’

Jongens en meisjes prikkelen voor een opleiding in de techniek. Dat kan heel droog met een praatje en plaatje. Maar of scholieren daar warm van worden? Scholengemeenschap de Waerdenborch in Holten pakt het anders aan. Met een nieuwe droneklas. ,,Drones worden steeds vaker ingezet en je kunt er ook nog mee racen’’, zegt docent Marcel Vaneker.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?