Volledig scherm
PREMIUM
Anita Soede, een van de vele reizigers dit jaar die al de trein naar Berlijn namen vanuit Deventer of Apeldoorn. Volgens NS treinden nog nooit zoveel mensen naar de Duitse hoofdstad als de eerste helft van dit jaar. Vooral vanuit knooppunt-station Deventer blijkt de Berlijn-trein populair. © Martijn Ubels

Vliegschaamte maakt de trein naar Berlijn populairder: ‘Vliegen is goedkoper, maar vind ik zonde van het milieu’

Met de trein naar Berlijn vanaf Deventer of Apeldoorn is in trek. Een recordaantal reizigers spoorde de eerste helft van dit jaar vanuit beide steden naar de Duitse hoofdstad. Het aantal reizigers dat in Deventer instapte steeg zelfs met twintig procent, in Apeldoorn was de groei achttien procent. Dat blijkt uit cijfers van NS.

Volledig scherm
Instappen op station Deventer en vijf uur later uitstappen in hartje Berlijn. © Martijn Ubels
  1. Voorvechter Caroline van der Plas uit Deventer betreurt misdragingen Groninger boeren

    Voorvech­ter Caroline van der Plas uit Deventer betreurt misdragin­gen Groninger boeren

    ,,Ik snap werkelijk niet wat de boeren, die zich in Groningen misdroegen, heeft bezield. Emoties snapt iedereen, maar wat jullie deden, kan gewoon niet. Jullie wangedrag straalt af op de hele sector. Domme actie.’’ Met die niet mis te verstane woorden reageert Caroline van der Plas via Twitter op actievoerende boeren die vanmiddag in Groningen de deur van het provinciehuis ramden, met eieren gooiden en afzettingen omver reden.