Herma Schmutzler in haar kleurrijke Theetuin in het buitengebied tussen Deventer en Olst.
Volledig scherm
PREMIUM
Herma Schmutzler in haar kleurrijke Theetuin in het buitengebied tussen Deventer en Olst. © Ronald Hissink

Voor Herma is kleurrijke theetuin tussen Deventer en Olst ‘één grote oefening’

Het is een kleurige verrassing in het buitengebied tussen Deventer en Olst: Herma’s theetuin. Die stamt al uit 2006, maar nog zegt de eigenaresse: ,,De tuin is eigenlijk één grote oefening.’’

 1. Bezoekers Zelfregiecentrum Deventer verrast met komst Koningin Máxima; blij dat ze hun verhaal mochten doen
  PREMIUM

  Bezoekers Zelfregie­cen­trum Deventer verrast met komst Koningin Máxima; blij dat ze hun verhaal mochten doen

  Feestelijke ballonnen en zoete lekkernijen op een schoteltje naast het koffiekopje. Nog maar net een uurtje geleden hebben de bezoekers van het Zelfregiecentrum in Deventer gehoord dat Koningin Máxima op bezoek komt. „De burgemeester zou komen”, vertelt Marika Ruitenberg. „Dat wisten we. Maar niet de koningin. We zijn blij dat we ons verhaal mochten doen.”
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.