Impressie van hoe Brink 70 eruit moet gaan zien, zoals getoond bij de winnende presentatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van hoe Brink 70 eruit moet gaan zien, zoals getoond bij de winnende presentatie. © VBN vastgoed/gemeente Deventer

Voormalige bieb nu écht verkocht, verbouwing aan Brink begint volgend jaar

De verbouwing van de vroegere bibliotheek aan de Brink in Deventer begint volgend jaar. De twee bekende panden zijn sinds deze maand helemaal in handen van Arjen Lagerweij. Er komen appartementen en een museum, maar wélk museum is nog steeds onbekend. Een museumkandidaat met schilderijen en andere kunst op miniatuurformaat blijkt inmiddels afgehaakt.  

 1. De provincie wil zelf onderzoek doen naar doodgereden zandhagedissen op Holterberg
  PREMIUM

  De provincie wil zelf onderzoek doen naar doodgere­den zandhage­dis­sen op Holterberg

  Om zeker te weten of reptielen op de Sallandse Heuvelrug worden verstoord of zelfs gedood, is eigen onderzoek nodig van de provincie. Zo luidt de uitspraak van Gedeputeerde Staten. ,,De onderzoeksgegevens die aangeleverd zijn door Stichting NatuurAlert Nederland kunnen onvoldoende gebruikt worden voor een goed juridisch onderbouwd besluit”, aldus de provincie. De mountainbikeroute blijft voorlopig dicht.
 2. Deventer liefdesgeschiedenis spat van het papier: Martin en Harriet maken dichtbundel met gras
  PREMIUM

  Deventer liefdesge­schie­de­nis spat van het papier: Martin en Harriet maken dichtbun­del met gras

  Dichter Martin Knaapen en kunstenares Harriet Ooijman maken samen de bundel Etgras. Het is stiekem hun eigen liefdesgeschiedenis. Etgras gaat over ontluikende liefde. Gedichten met daarbij kunstig afgedrukte grashalmen. Soms fragiel. Soms overheersend. Ze vullen elkaar aan. Net als de makers. En wie Deventer kent, herkent de stad. ,,Maar we maken geen sentimenteel romantisch verhaal hiervan, hè?’’ lacht Harriet, toch ietwat benauwd.
 1. Zo verlaten ligt Twente er bij tijdens eerste avondklok
  Play

  Zo verlaten ligt Twente er bij tijdens eerste avondklok

 2. Vier keer brand in Enschede tijdens eerste avondklok
  Play

  Vier keer brand in Enschede tijdens eerste avondklok