Volledig scherm
Vrijdag is het Warmetruiendag. © Klimaatverbond Nederland

Voorst warmt zich op voor Warmetruiendag

Voorst Actief on Tour biedt vrijdag in de gemeente Voorst deelnemers aan de Warmetruiendag een gratis warming up aan. Bedrijven, sportclubs, instellingen en particulieren; iedereen komt voor een warming up op locatie in aanmerking.Deze duurt een kwartier.

De landelijke Warmetruiendag is een initiatief van het Klimaatverbond Nederland. Het motto is: ‘verwarm elkaar, niet de wereld!’ Volgens de organisatie zorgt het verlagen van de centrale verwarming met  één graad Celsius een 6 procent lagere CO2-uitstoot en een energiebesparing van 6 procent op.

Voorst Actief on Tour verzorgt gratis naschoolse sport- en beweegactiviteiten voor basisschool kinderen in de gemeente. Aanmelden voor een warming up-sessie kan door een mailtje te sturen naar duurzaam@voorst.nl. Met een verwachte temperatuur van 11 graden Celsius belooft het vrijdag een bijzonder zachte warmetruiendag te worden.

  1. Rechter wijst bezwaar af van islamitische basisschool De Zonnebloem in Deventer tegen nieuwe locatie

    Rechter wijst bezwaar af van islamiti­sche basis­school De Zonnebloem in Deventer tegen nieuwe locatie

    Het ziet ernaar uit dat islamitische basisschool De Zonnebloem in Deventer definitief verhuist naar het schoolgebouw aan het Andriessenplein in wijk De Vijfhoek. De rechter in Zwolle heeft het beroep dat het bestuur had ingesteld tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Deventer ongegrond verklaard. De school vreest verlies van enkele tientallen leerlingen door de verhuizing.