Volledig scherm
Brandweer druk met vuurkorf op houten dakvlonder in binnenstad van Deventer. © News United/ Rens Hulman

Vuurkorf op houten dakvlonder van studentenhuis in Deventer zorgt voor brandje in binnenstad

De Deventer brandweer is zaterdagochtend druk met een smeulend vuurtje onder een vuurkorf in de binnenstad van Deventer. Studenten in het naastgelegen huis hebben in de nacht een gezellig vuurtje aangestoken in de korf, maar hebben niet nagedacht over de gevolgen als de vlammen vat zouden krijgen op de ondergelegen vlonder en winkel aan de Kleine Overstraat.

Buren hebben zelf de vlammen al geblust. Maar toch wil de brandweer de vlonder en de plafondplaten van de ondergelegen winkel Alternote openmaken om te kijken of er geen smeulend vuur is dat later op de dag voor grote problemen kan zorgen in de kwetsbare binnenstad van Deventer. Om die reden rukte de brandweer ook met groot materieel uit toen in eerste instantie het alarm brandgerucht werd gegeven. In het binnenstadsdeel rond de Kleine Overstraat was een brandlucht te ruiken. 

De winkels in de Deventer straat staan op het punt om open te gaan voor het zaterdags publiek, maar de winkeliers moeten ondertussen wachten op het vrijgeven van hun straat door de brandweer. Ze maken er het beste van. Zo deelt Simone van spellenwinkel Koning Willem koffie uit aan de hulpverleners. ,,Het lijkt er op dat het meevalt. Er hangt wel rook in de winkels en het stinkt, maar het had veel erger kunnen zijn", zegt ze bij het uitdelen van de koffie op straat.