Hier houdt de randweg van Twello nu op. De auto links komt van bedrijventerrein Engelenburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Hier houdt de randweg van Twello nu op. De auto links komt van bedrijventerrein Engelenburg. © Ronald Hissink

Waarom bedrijven in Twello de afronding van de randweg wél zien zitten (en anderen juist niet)

Verlies van banen en verpaupering van bedrijventerreinen Engelenburg en Nijverheid - ’t Belt. Dat zou kunnen gebeuren als er geen randweg komt in Twello, denkt Pim Oostendorp, voorzitter van de Werkgeverskring Voorst. Maar is dat ook zo? Andere belanghebbenden denken daar anders over. 

 1. Mirjam (24) en Marian (28) woonden twee jaar in het Jongerenklooster: ‘Stil zijn is kneiterhard werken’
  PREMIUM

  Mirjam (24) en Marian (28) woonden twee jaar in het Jongeren­kloos­ter: ‘Stil zijn is kneiter­hard werken’

  ,,Ik ging voor drie maanden het klooster in. Het werden twee jaar. Ik wist niet dat het zoveel tijd zou vergen”, zegt kloosterjongere Mirjam. Kloostergenoot Marian vult aan. ,,Voordat je gewend bent vier keer per dag te bidden. Voordat het vertrouwd voelde om bij elk gebed zeven minuten stil te zijn.” Twintigers op zoek naar de zin van het leven. Een manier om het hoofd te bieden aan de snelheid van alledag. Ze vonden elkaar in de kapel bij het getijdengebed.
 2. Vrijwilligers woest om doordeweekse sluiting Borgelerbad in Deventer: ‘Dit slaat in als een bom’
  PREMIUM

  Vrijwilli­gers woest om doordeweek­se sluiting Borgeler­bad in Deventer: ‘Dit slaat in als een bom’

  Vrijwilligers rond het Borgelerbad in Deventer zijn woest dat voorlopig op de meeste doordeweekse dagen het buitenbad door een tekort aan toezichthouders dicht moet. Al jaren geven deze ‘IJsberen’, een groep oudere zwemmers die ook activiteiten rond het bad organiseert, aan dat zij toezicht willen geven. Maar steevast zijn ze genegeerd, zegt woordvoerder Hans Mulder. De zwembadmanager wil nu alsnog met ze in gesprek.