Een BYD bus van Keolis voor de regio Orleans. Er zijn 259 stuks van deze leverancier besteld voor het vervoer in de regio de komende jaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Een BYD bus van Keolis voor de regio Orleans. Er zijn 259 stuks van deze leverancier besteld voor het vervoer in de regio de komende jaren. © BYD Europe

Waarom maakte vervoerder Keolis uit Deventer gebruik van ‘frauduleuze afspraken’ in busaffaire?

Vervoerder Keolis zit in het nauw nu er mogelijk frauduleuze afspraken zijn opgedoken rond een gewonnen mega-aanbesteding voor busvervoer in de regio. Waarom zou de vervoerder uit Deventer gebruikmaken van geheime afspraken die buiten de provincie Overijssel om zijn gemaakt? En wie had daar belang bij?

 1. Roel Weijenberg uit Twello beleeft dankzij Neowise het weekend van zijn leven met ook een ‘komeet-party’
  PREMIUM

  Roel Weijenberg uit Twello beleeft dankzij Neowise het weekend van zijn leven met ook een ‘ko­meet-par­ty’

  Het enthousiasme danst door zijn stem als Roel Weijenberg spreekt over de nachten die hij doorbracht met komeet Neowise. De hobby-sterrenkundige uit Twello slaapt maar weinig omdat hij de ‘once in a lifetime’- kans heeft om deze weken dit bijzondere verschijnsel mee te maken. In de nacht van vrijdag op zaterdag deed hij dat met zijn 11-jarige zoon: ‘Dat was een echt vader-zoonmoment!’
 2. Politieagent Henk de Man is de negatieve beeldvorming beu: ‘Wij zijn juist heel empathisch’
  PREMIUM

  Politie­agent Henk de Man is de negatieve beeldvor­ming beu: ‘Wij zijn juist heel empathisch’

  Zijn bericht op Facebook bracht een storm aan reacties teweeg. Politieman Henk de Man (61) - een bekende kop in Deventer en Salland - postte op zondag 28 juni een lang en persoonlijk relaas. Daarin windt hij zich op over de negatieve beeldvorming over de politie en zegt hij juist ongelooflijk trots te zijn op zijn werk. De Mans bericht leverde al ruim 10.000 - bijna louter positieve - reacties op. De geboren Zutphenaar wil zijn hartenkreet graag toelichten in een persoonlijk verhaal.