Volledig scherm
De Sallandse Heuvelrug heeft nog steeds last van de droogte van de zomer. © VINCENT JANNINK

Waterstand in Salland weer op peil, alleen de Heuvelrug blijft nog te droog

Door de vele regenbuien van de afgelopen dagen is het grondwater in Salland weer naar een normaal niveau gestegen. Alleen op de hoger gelegen zandgronden van de Sallandse Heuvelrug is de situatie nog penibel.

Dat meldt het Waterschap Drents Overijsselse Delta na het wekelijkse droogte-overleg dat gevoerd wordt na de droge en hete zomer.

De aanvoer van water vanuit het IJsselmeer en de IJssel is nog steeds onvoldoende om de waterstand op de zandgronden weer op niveau te krijgen. De waterstand is daar nog steeds te laag voor deze periode van het jaar.

Het waterpeil is op de zandgronden erg afhankelijk van neerslag, omdat het waterschap daar geen water aan kan voeren. Dat kan in lager gelegen gebieden wel.  

  1. Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenenschilderij? ‘Handig tijdens onderhandelingen met justitie’
    PREMIUM

    Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenen­schil­de­rij? ‘Handig tijdens onderhande­lin­gen met justitie’

    Een miljoenenschilderij van Lucian Freud, verloren gewaand na de Kunsthalroof in Rotterdam, hangt misschien wel aan de muur van een topcrimineel. Kunstverzamelaars zitten niet te wachten op gestolen kunst. Wat moet de onderwereld dan wél met beroemde topstukken? Ex-crimineel ‘Okkie’ Durham (bekend van het stelen van twee Van Gogh’s): ,,Handig tijdens onderhandelingen met justitie. Of als onderpand voor een mooie drugstransactie.”