Volledig scherm
Één van de praalwagens tijdens Bloemencorso 2018 in Sint Jansklooster. © Pedro Sluiter Foto

Weekeindtips: slobberen, bloemen, jeu-de-boulen, blues en suikerbieten

Het weekeinde staat in deze regio bol van de evenementen. Met name muziekliefhebbers komen flink aan hun trekken, al wordt de jeu-de-boules beoefenaar zeker niet overgeslagen. Wij zetten een aantal uitgaanstips op een rij.

Slobberfeest - ‘Gek, super muzikaal, verrassend, en vooral erg veelzijdig’. Zo noemt de organisatie van het Slobberfeest in Hardenberg de show die Papa di Grazzi vrijdagavond zal geven. De band met blazers en sexy danseressen treedt op tijdens de 20ste editie van dit gratis festival op het Wilhelminaplein. Aanvang: 21.00 uur.

Bloemencorso - Op zaterdag 17 augustus kunnen de praalwagens van het Corsofestival nog één keer van dichtbij worden bekeken in Sint Jansklooster. De wagens worden bedekt met dahlia’s, maar door de droogte met minder dan de bedoeling was. Gelukkig is er wel weer straattheater met spraakmakende acts.

Jeu-de-boules op de Brink - Zondag is in Deventer een mooie dag voor de betere jeu-de-boules beoefenaar. Dan vindt op de Brink namelijk de 28ste editie plaats van André’s Bacchus Toernooi, een sterk bezet jeu-de-boules toernooi dat wordt georganiseerd door Deventer Boules Club (DBC) Karro-Deux in nauwe samenwerking met de plaatselijke horeca.

Volledig scherm
Beeld van de 27ste editie van het Bacchus Jeu-de-boules toernooi in Deventer. © M. Gosselink

Sukerbietenfeest - Lemelerveld staat vijf dagen lang in het teken van het Sukerbietenfeest waar zoveel te doen is, dat het teveel is om op te noemen. Een minuscule greep uit wat er vrijdag tot en met zondag nog op het programma staat: beachvolleybal, kermis, shantyfestival, badeendenrace, pubquiz, viswedstrijd, klassieke Brommer & Solex Sukerbietentocht, countryline dansen, show-worstelen, hondendemonstratie, sukerbietenbrunch, circus Salto en veel muzikale optredens.

StadsOase - Het Van Reekumplein in Apeldoorn wordt weer omgetoverd tot StadsOase, een gratis festival dat zorgt voor een bomvol plein met muziek, eten en drinken. Zondag is het plein van surfband Seagulls, bestaande uit drie broers uit Oostende. Ze nemen hun zelfgemaakte gitaren, mondharmonica, stompbox en percussie-instrumenten mee en brengen volgens de organisatie ‘zonnige, aanstekelijke surfpop met een eigenwijze twist’.

Straatfestival - Vrijdagavond is de avond waarop in Zwolle het inmiddels traditionele Straatfestival plaatsvindt. Een keur aan artiesten staat geprogrammeerd in verschillende horecagelegenheden. Ze staan allemaal vermeld op de site van het straatfestival.

Drijf-In Blues - Van vrijdag tot en met zondagmiddag hoor je alleen maar blues, blues en nog eens blues in Giethoorn. Bootjes, bands, bier en blues voeren de boventoon over het Bovenwiede. Het is walweer de 34stye keer dat dit festival wordt gehouden. Op de site dutchbluesfoundation.nl staan de optredens van alle bands keurig vermeld.

 1. Huisdierenbezitter dreigt zich vast te ketenen in huis tijdens ruiming V1 bom: ‘Ze hebben me nodig’
  PREMIUM

  Huisdieren­be­zit­ter dreigt zich vast te ketenen in huis tijdens ruiming V1 bom: ‘Ze hebben me nodig’

  De ruiming van de vliegende bom V1 die langs de A1 bij Wilp gevonden is, brengt bezitters van huisdieren in de problemen. Mensen die geen onderdak vinden bij familie of vrienden, kunnen op 8 maart doorbrengen in sporthal Jachtlust in Twello, maar voor huisdieren is daar geen plek. Mieke Krottje wil haar vier poezen niet in de steek laten en dreigt zich daarom in huis vast te ketenen.
 2. Naakte Yoga Berry uit Deventer laat zijn lichaam als tempeltje zien bij Man Bijt Hond in strijd tegen verpreutsing
  PREMIUM
  VIDEO

  Naakte Yoga Berry uit Deventer laat zijn lichaam als tempeltje zien bij Man Bijt Hond in strijd tegen verpreut­sing

  Berry Steenbruggen mag graag schoppen tegen de verpreutsing van de maatschappij. Sinds hij yoga doet en zijn lichaam als tempel ziet neemt hij steeds meer afstand van de schaamte. Blootwateryoga is in Deventer een begrip en de reden dat het SBS-programma Man Bijt Hond bij de Deventenaar aanklopt. Berry geeft zich deze avond voor de hele natie bloot in zijn kruistocht tegen de bedekking van lijf en leden.
 3. De laatste 48 uur carnaval voor C.V. Laat Maar Lopen door de ogen van Anouk
  PREMIUM

  De laatste 48 uur carnaval voor C.V. Laat Maar Lopen door de ogen van Anouk

  Iedereen beleeft carnaval anders, maar vaak gaat het gepaard met een hoop verschillende outfits, carnavalswagens, Hollandse kroegmuziek en flink wat bier. We volgen Anouk van der Linde (29) uit Twello, lid van Carnavalsvereniging Laat Maar Lopen. Een damesloopgroep die aan de optocht van Klarenbeek en Wilp-Achterhoek meedoet. Maar wel voor de laatste keer. ,,Iedereen heeft toekomstplannen, dus we doen het nog één jaar helemaal goed en daarna is het klaar.”