Volledig scherm
PREMIUM
Personeel verlaat het complex van Roto Smeets aan de Groningenstraat in Deventer, nadat dinsdag bekend is geworden dat de drukkerij - sinds 1931 in Deventer- definitief geen doorstart maakt. © FOTO HISSINK

Werkgevers in de rij voor personeel Roto Smeets

Werknemers van de failliete drukkerij Roto Smeets in Deventer zijn in trek op de arbeidsmarkt. Bijna 200 werkgevers hebben zich gemeld bij de personeelsafdeling met interesse. ,,We krijgen gigantisch veel reacties.”

Al toen surseance van betaling werd aangevraagd, stonden de werkgevers te dringen voor de krachten van Roto Smeets. Zeker twintig bedrijven melden zich, maar die werden in eerste instantie nog op afstand gehouden. ,,Dat waren toen nog kapers op de kust. We hadden toen nog hoop op een goede afloop’’, zegt Mieke Lindhout, personeelsadviseur bij het bedrijf.

Deze week werd duidelijk dat er definitief geen doorstart komt voor de drukkerij. Nu dat duidelijk is, is van afhouden geen sprake meer. Lindhout en haar collega's plaatsen zelfs een open advertentie met de tekst ‘Gezocht 400 vacatures’ (ook voor de vestiging in Weert) op banensite LinkedIn. Die oproep leidde tot een stormloop. Vooral uit de regio Deventer, maar tot Genemuiden aan toe.  ,,Mensen zitten te springen om technisch personeel, operators, machinevoerders, sales-mensen en ICT’ers.”