Volledig scherm
PREMIUM
Personeel verlaat het complex van Roto Smeets aan de Groningenstraat in Deventer, nadat dinsdag bekend is geworden dat de drukkerij - sinds 1931 in Deventer- definitief geen doorstart maakt. © FOTO HISSINK

Werkgevers in de rij voor personeel Roto Smeets

Werknemers van de failliete drukkerij Roto Smeets in Deventer zijn in trek op de arbeidsmarkt. Bijna 200 werkgevers hebben zich gemeld bij de personeelsafdeling met interesse. ,,We krijgen gigantisch veel reacties.”

Al toen surseance van betaling werd aangevraagd, stonden de werkgevers te dringen voor de krachten van Roto Smeets. Zeker twintig bedrijven melden zich, maar die werden in eerste instantie nog op afstand gehouden. ,,Dat waren toen nog kapers op de kust. We hadden toen nog hoop op een goede afloop’’, zegt Mieke Lindhout, personeelsadviseur bij het bedrijf.

Deze week werd duidelijk dat er definitief geen doorstart komt voor de drukkerij. Nu dat duidelijk is, is van afhouden geen sprake meer. Lindhout en haar collega's plaatsen zelfs een open advertentie met de tekst ‘Gezocht 400 vacatures’ (ook voor de vestiging in Weert) op banensite LinkedIn. Die oproep leidde tot een stormloop. Vooral uit de regio Deventer, maar tot Genemuiden aan toe.  ,,Mensen zitten te springen om technisch personeel, operators, machinevoerders, sales-mensen en ICT’ers.”

 1. GA Eagles-fan Tristan (15) glipt klas uit om uit-kaart tegen RKC veilig te stellen
  PREMIUM
  video

  GA Eag­les-fan Tristan (15) glipt klas uit om uit-kaart tegen RKC veilig te stellen

  Tristan (15) glundert van oor tot oor. Natuurlijk was hij erbij woensdagavond, in de bijna-laatste minuut dat Go Ahead Eagles toch scoorde en won in Den Bosch. De playoffs in, dat is een droom waarvan Tristan hoopt dat hij pas wakker wordt als ‘Kowet’ twee keer gewonnen heeft. Er zitten nog twee wedstrijden tegen RKC Waalwijk tussen droom en werkelijkheid. De vlaggenzwaaier van Sfeerteam ADHD (Active DieHards Deventer) gaat er de komende nachten nog net niet wakker van liggen.
 2. Deventer hunkert naar de eredivisie: losse tickets GA Eagles voor play-offs binnen half uur uitverkocht
  poll & Video

  Deventer hunkert naar de eredivisie: losse tickets GA Eagles voor play-offs binnen half uur uitver­kocht

  Deventer hunkert naar de eredivisie. Binnen vijfentwintig minuten waren vanochtend de losse tickets voor finale van de play-offs tegen RKC uitverkocht. De grote toestroom van fans, zowel bij de fanstore als online, zorgde voor ronkende en vastlopende kaartverkoopsystemen. Seizoenkaarthouders kunnen hun kaarten nog tot morgen 12.00 reserveren. Daarna komen eventueel nog wat nieuwe losse tickets vrij.