De werkzaamheden op de A1 verplaatsen zich van Bathmen naar Rijssen.
Volledig scherm
De werkzaamheden op de A1 verplaatsen zich van Bathmen naar Rijssen. © Foto Hissink

Werkzaamheden A1 verplaatsen zich vanaf volgende week naar Markelo en Rijssen

De werkzaamheden op de A1 tussen Apeldoorn en Azelo verplaatsen zich vanaf zaterdag 31 augustus naar het traject tussen Markelo en Rijssen. Voor het zover is gaat dit weekend de toerit Bathmen richting Almelo/Hengelo dicht en is vanaf vanavond 22 uur tot morgenochtend 8 uur afgesloten.  

Dit heeft Rijkswaterstaat bekend gemaakt. Volgens de wegbeheerder worden ter plaatse omleidingsroutes met borden aangegeven.  Na de korte afsluiting van de toerit in Bathmen gaat een week later ook de toerit Rijssen dicht. Deze wordt richting Hengelo/Almelo afgesloten van vrijdagavond 30 augustus 21.30 uur tot de volgende ochtend acht uur.  Ook de afrit Rijssen vanuit Almelo/Hengelo wordt afgesloten: van zaterdagmorgen 31 augustus van 02.00 tot 08.00 uur.

Hinder

Vanaf diezelfde zaterdag verplaatsen de werkzaamheden op de A1 zich richting het traject Markelo-Rijssen. Dit betekent dat het verkeer zich weer moet aanpassen aan een nieuwe situatie, aldus Rijkswaterstaat.  Op dit traject wordt het verkeer in beide richtingen over vier versmalde rijstroken aan één zijde van de weg geleid.  Er geldt een maximum snelheid van 90 kilometer per uur. Dit zal volgens de wegbeheerder de nodige hinder voor het verkeer met zich meebrengen, de vertraging kan oplopen tot meer dan 30 minuten. Medio oktober wordt het verkeer via de andere helft van de weg over versmalde rijstroken geleid.

Zo komt de nieuwe fietsbrug er uit te zien.
Volledig scherm
Zo komt de nieuwe fietsbrug er uit te zien. © Rijkswaterstaat

Nieuwe fietsbrug 

In de omgeving van Rijssen wordt fietsbrug De Wakels geheel vernieuwd.  De fietsbrug gata over de A1 en ligt naast ecoduct De Borkeld. De pijlers van de brug verhinderen dat de A1 kan worden uitgebreid. Daarom wordt de fietsbrug in zijn geheel gesloopt en nieuw gebouwd. De oversteek voor fietsers is vanaf maandag  afgesloten tot eind februari volgend jaar. Fietsers worden omgeleid via de Markeloseweg/Rijssenseweg. Dit betekent 3,5 kilometer extra fietsen.

Verbreding

De snelweg richting Twente wordt verbreed van 2x2 naar 2x3 rijstroken. Vanaf oktober geldt het omgekeerde en wordt de A1 in westelijke richting verbreed. Al het verkeer maakt dan gebruik van de andere kant van de snelweg. In totaal krijgt 55 kilometer A1 er een rijstrook bij. Het hele project verbreding A1 Azelo-Apeldoorn loopt door tot 2025.

  1. Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alternatief’
    PREMIUM

    Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alterna­tief’

    De weidse uiterwaarden, rood-witte koeien, gezellige dorpjes en een rivier die door het landschap slingert. Je kan naar vliegveld Teuge of naar de sauna in Bussloo. De gemeente Voorst heeft volgens eigen zeggen alles in zich om meer toeristen te trekken en daar zet wethouder Harjo Pinkster vol op in nu buitenlandse vakantiereizen in de coronatijd worden uitgesteld.