Volledig scherm
PREMIUM
Het veelbesproken pandje Nieuwe Markt 1G dat inzet is van de deal met de buurman, die nu afziet van de bezwaren tegen de bouw van het filmtheater. © FOTO HISSINK

Wethouder: bouw Deventer filmtheater ligt op schema

Jacques Struis was lange tijd de boze buurman van filmtheater Mimik. Struis trekt zijn bezwaren in nu hij een pandje direct naast de bouwplaats terugkoopt van de gemeente. Dat hij in 2014 voor 70.000 euro méér verkocht aan diezelfde gemeente. Verkoop aan een ander had niet meer opgeleverd, stelt wethouder Frits Rorink (CDA), die spreekt van een zakelijke deal. Ook de kritische oppositiepartij VVD is tevreden met de uitkomst en spreekt van een goede oplossing.

Rorink telt na anderhalf jaar gedoe met de buurman zijn zegeningen. Weg is de dreiging van nieuwe vertraging of nog grotere problemen bij de bouw door juridisch geschut van de buurman. Die meermaals op een bouwstop aanstuurde en naar de rechter stapte om de aangepaste vergunning aan te vechten. Struis trekt die bezwaren in, nu de gemeente Nieuwe Markt 1G aan hem verkoopt voor 90.000 euro. Struis ontving in 2014 nog 160.000 euro voor het pand van de gemeente, die het pandje uiteindelijk niet nodig had voor de nieuwbouw.

 1. Insecten eten? Onze Angelique neemt de proef op de som en laat zich verrassen
  PREMIUM
  video

  Insecten eten? Onze Angelique neemt de proef op de som en laat zich verrassen

  Wat ga ik eten? Insecten? Zonder uitzondering kijken mensen me verbijsterd of zelfs meewarig aan. Insecten? Vrijwillig? Ja, echt dus. Misschien juist wel omdat ik het doodeng vind. En in het buitenland de eettentjes niet altijd vertrouw. Maar Berry Steenbruggen is een bekende Deventenaar. Als hij vraagt wie met hem insecten wil proberen, vrees ik dat dit mijn uitgelezen kans is. Als twee miljard mensen op deze wereld met enige regelmaat insecten eten, dan zal het toch niet zo vreselijk zijn?
 2. Hoe opiniepeiler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interesseert me niet’
  PREMIUM

  Hoe opiniepei­ler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interes­seert me niet’

  Niemand is zo overtuigd van de onschuld van de veroordeelde Ernest Louwes in de Deventer moordzaak als Maurice de Hond (71). Veroordeeld voor smaad, maar hij gaat onverminderd door. Met ‘nieuw ontlastend bewijs’. Waarom zet de Amsterdamse opiniepeiler jaar in jaar uit zijn carrière op het spel om de Deventer moordzaak? ,,De geschiedenis heeft mij geleerd wat het is om te leven in een staat zonder rechtsorde. Louwes interesseert me niet.”