Het veelbesproken pandje Nieuwe Markt 1G dat inzet is van de deal met de buurman, die nu afziet van de bezwaren tegen de bouw van het filmtheater.
Volledig scherm
PREMIUM
Het veelbesproken pandje Nieuwe Markt 1G dat inzet is van de deal met de buurman, die nu afziet van de bezwaren tegen de bouw van het filmtheater. © FOTO HISSINK

Wethouder: bouw Deventer filmtheater ligt op schema

Jacques Struis was lange tijd de boze buurman van filmtheater Mimik. Struis trekt zijn bezwaren in nu hij een pandje direct naast de bouwplaats terugkoopt van de gemeente. Dat hij in 2014 voor 70.000 euro méér verkocht aan diezelfde gemeente. Verkoop aan een ander had niet meer opgeleverd, stelt wethouder Frits Rorink (CDA), die spreekt van een zakelijke deal. Ook de kritische oppositiepartij VVD is tevreden met de uitkomst en spreekt van een goede oplossing.

Rorink telt na anderhalf jaar gedoe met de buurman zijn zegeningen. Weg is de dreiging van nieuwe vertraging of nog grotere problemen bij de bouw door juridisch geschut van de buurman. Die meermaals op een bouwstop aanstuurde en naar de rechter stapte om de aangepaste vergunning aan te vechten. Struis trekt die bezwaren in, nu de gemeente Nieuwe Markt 1G aan hem verkoopt voor 90.000 euro. Struis ontving in 2014 nog 160.000 euro voor het pand van de gemeente, die het pandje uiteindelijk niet nodig had voor de nieuwbouw.