Volledig scherm
PREMIUM
Deventer filmmakers Chris Frieswijk en Chris Dunnink maken mini-documentaire over oom Tahar uit Tunesië © Chris Frieswijk

Wie oom Tahar (80) op het witte doek wil zien, steunt Deventer filmmakers Chris en Chris

In slechts zes minuten hopen de Deventer filmmakers Chris Frieswijk en Chris Dunnink de wereld kennis te laten maken met de 80-jarige ‘oom’ Tahar uit Tunesië en vooral zijn idealen. De mini-documentaire Het verborgen reisbureau van oom Tahar zal in september te zien zijn op het Nederlands Film Festival, mits de financiering rond komt. Chris Frieswijk hoopt op de steun van Deventer en omstreken.

Jullie zijn een crowdfunding begonnen; wat is jullie streefbedrag?

,,We hopen op zesduizend euro. Onze totale begroting is momenteel tussen de tien- en elfduizend euro. Als we voor 28 februari zes mille opgehaald hebben, dan draagt documentaireproducent Moondocs het resterende bedrag bij. Ons documentaireplan is geselecteerd voor De Ontmoeting, een landelijk ontwikkeltraject voor jonge filmmakers. Jaarlijks wordt een aantal veelbelovende plannen geselecteerd die in aanmerking komen voor realisatie. Dit jaar horen wij er bij. Daarom weten we ook zeker dat de mini-docu te zien zal zijn op het NFF.”

  1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

    Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

    Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.