Volledig scherm
PREMIUM
Deventer filmmakers Chris Frieswijk en Chris Dunnink maken mini-documentaire over oom Tahar uit Tunesië © Chris Frieswijk

Wie oom Tahar (80) op het witte doek wil zien, steunt Deventer filmmakers Chris en Chris

In slechts zes minuten hopen de Deventer filmmakers Chris Frieswijk en Chris Dunnink de wereld kennis te laten maken met de 80-jarige ‘oom’ Tahar uit Tunesië en vooral zijn idealen. De mini-documentaire Het verborgen reisbureau van oom Tahar zal in september te zien zijn op het Nederlands Film Festival, mits de financiering rond komt. Chris Frieswijk hoopt op de steun van Deventer en omstreken.

Jullie zijn een crowdfunding begonnen; wat is jullie streefbedrag?

,,We hopen op zesduizend euro. Onze totale begroting is momenteel tussen de tien- en elfduizend euro. Als we voor 28 februari zes mille opgehaald hebben, dan draagt documentaireproducent Moondocs het resterende bedrag bij. Ons documentaireplan is geselecteerd voor De Ontmoeting, een landelijk ontwikkeltraject voor jonge filmmakers. Jaarlijks wordt een aantal veelbelovende plannen geselecteerd die in aanmerking komen voor realisatie. Dit jaar horen wij er bij. Daarom weten we ook zeker dat de mini-docu te zien zal zijn op het NFF.”

  1. Rechter wijst bezwaar af van islamitische basisschool De Zonnebloem in Deventer tegen nieuwe locatie

    Rechter wijst bezwaar af van islamiti­sche basis­school De Zonnebloem in Deventer tegen nieuwe locatie

    Het ziet ernaar uit dat islamitische basisschool De Zonnebloem in Deventer definitief verhuist naar het schoolgebouw aan het Andriessenplein in wijk De Vijfhoek. De rechter in Zwolle heeft het beroep dat het bestuur had ingesteld tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Deventer ongegrond verklaard. De school vreest verlies van enkele tientallen leerlingen door de verhuizing.