Wilma van der Wal werkte jarenlang als dieetkok bij De Hoge Weide van zorgorganisatie Marga Klompe in Lochem.  Nu is ze er voedingsdeskundige en geeft ze onder meer workshops over eetplezier bij mensen met dementie.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilma van der Wal werkte jarenlang als dieetkok bij De Hoge Weide van zorgorganisatie Marga Klompe in Lochem. Nu is ze er voedingsdeskundige en geeft ze onder meer workshops over eetplezier bij mensen met dementie. © Arjan Gotink

Wilma zorgt voor eetplezier bij dementerenden in Lochem: ‘Jus over de aardappelen, dan prikken ze erin’

Een bord met een gekleurde rand, mooi servies, jus over de aardappelen. Grote kans dat een dementerende zijn of haar bord leeg eet. Het zijn slechts enkele tips van voedingsdeskundige Wilma van der Wal bij woonzorgcentrum en verpleeghuis De Hoge Weide in Lochem. Vrijdag 10 februari vertelt ze erover bij het Alzheimer Trefpunt Lochem.

0 reacties

  1. Sporthistoricus speurt naar namen van in oorlog gesneuvelde Lochemse voetballers: ‘Met hun verhalen ráák je mensen’
    PREMIUM

    Sporthisto­ri­cus speurt naar namen van in oorlog gesneuvel­de Lochemse voetbal­lers: ‘Met hun verhalen ráák je mensen’

    Ze móéten er zijn geweest, die trefzekere spits en robuuste verdediger uit Lochem die in de Tweede Wereldoorlog het leven lieten. Alleen heeft Jurryt van de Vooren ze nog niet gevonden. De Amsterdamse sporthistoricus zoekt al 25 jaar naar namen en gegevens van voetballers die stierven in de oorlogsjaren. Vooralsnog is Lochem een blinde vlek in die lange speurtocht.
    Lochem