Peter Brouwer (links) kort na het einde van de eerste lockdown in 2020.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Brouwer (links) kort na het einde van de eerste lockdown in 2020. © FOTO HISSINK

Winkels Deventer en Raalte zaterdag open uit protest

Ondernemers in de Deventer binnenstad en het centrum van Raalte openen zaterdag de deuren. Het gaat in beide plaatsen om een gecoördineerde actie, onder regie van de ondernemersverenigingen.

 1. Grootste ‘vuurwerkvondst ooit’ bestond mogelijk uit veel nepvuurwerk
  PREMIUM
  VIDEO

  Grootste ‘vuurwerk­vondst ooit’ bestond mogelijk uit veel nepvuur­werk

  Bestond de ‘grootste vuurwerkvondst ooit’ die de Nederlandse politie eind vorig jaar samen met Duitse autoriteiten deed wel volledig uit vuurwerk? Daarover rijzen twijfels, nu mogelijk een deel van de vangst zou bestaan uit nepvuurwerk. Het zou gaan om dummy's, ongevaarlijk verpakkingsmateriaal voor bijvoorbeeld winkelvitrines. Meerdere bronnen melden dit onafhankelijk van elkaar aan de Stentor.
 2. Horeca in Deventer en Salland zet de bloemetjes weer op tafel: ‘Plezier was ver te zoeken’
  PREMIUM

  Horeca in Deventer en Salland zet de bloemetjes weer op tafel: ‘Plezier was ver te zoeken’

  Zweten en lachen. Een wat gekke combi in de horeca, maar wel een die vandaag van toepassing was op vele restaurants en cafés in de regio. Hoewel de bevestiging op de persconferentie nog moest komen dat horecazaken onder voorwaarden weer open mochten, ploeterden vele eigenaren en werknemers zich met een lach op het gezicht in het zweet om morgen weer gasten te kunnen ontvangen. ,,Ik heb verschrikkelijk veel zin om de tanden er weer in te zetten.’’