Volledig scherm
PREMIUM
Emma Oosterwegel tijdens de presentatie van de ploeg voor het WK. © ANP

WK-deelname voelt nog steeds beetje raar na topseizoen Emma Oosterwegel uit Diepenveen

Natuurlijk is ze blij, maar het voelt nog steeds wel een beetje raar. De 21-jarige meerkampster Emma Oosterwegel mag naar het WK atletiek in Doha. Hoewel de Diepenveense niet de vereiste WK-limiet liep, viel ze met haar sterke optredens dit seizoen toch nog op en kreeg ze een uitnodiging.

Verwacht bij Oosterwegel geen hoera-stemming, of euforische kreten. De atlete is natuurlijk in haar nopjes met de uitverkiezing voor Doha, maar ze weet zich niet zo heel goed een houding te geven.  ,,Het blijft een beetje gek omdat ik me niet heb geplaatst en geen limiet heb gelopen.  Dus dat ultieme geluksmoment wanneer je dat wel haalt, heb ik niet mogen ervaren. Ik denk dat ik daarom wat minder enthousiast overkom. Maar ik ben wel erg blij hoor, het is fantastisch dat ik naar het WK mag. Maar als je me aan het begin van dit jaar had gezegd dat ik dat zou halen, had ik je voor gek verklaard.”

  1. Deventerse Johanneke het theater in dankzij Japan: ‘Voelde me niet meer thuis in mijn eigen leven’
    PREMIUM

    Deventerse Johanneke het theater in dankzij Japan: ‘Voelde me niet meer thuis in mijn eigen leven’

    Johanneke ter Stege uit Deventer is druk bezig met de repetities van haar allereerste voorstelling. ‘Muntjes duiken tussen haaien’, zo heet de voorstelling waarin taal, beeld en muziek versmelten. Japan is de rode draad door de voorstelling en staat ook metafoor voor een grotere reis, het uit jezelf breken. Het moet goed geoefend worden, omdat er veel factoren samenkomen. Ze vindt het heel spannend, maar weet ook zeker dat ze er van gaat genieten.