Volledig scherm
PREMIUM
De vitrine met oorlogstuig voordat de politie bij Roffel binnenviel, met de schedel van de soldaat met Duitse helm. © Max Roffel

Woede over schedel Duitse soldaat in flatje Deventer verzamelaar

videoDat hij wapentuig in zijn flatje in de binnenstad van Deventer verzamelde, konden buurtbewoners nog wel accepteren, al moest de Bursestraat in de binnenstad zondag wel ontruimd worden toen de explosieven ontdekt werden. Dat Max Roffel (18) in zijn collectie ook een schedel van een gesneuvelde Duitse soldaat had, stuitte op veel woede en onbegrip. ,,Ik heb veel haat over me heen gekregen.”

‘Respectloos’ en ‘smakeloos’ zijn nog de meest gematigde reacties op de Facebookpagina van ‘Strijdbewijs’. Die pagina van een verzamelaar van informatie over de Tweede Wereldoorlog deelde het artikel uit de Stentor . De moderator heeft inmiddels reacties ‘die veel te ver gaan’ weggehaald. 

  1. Deventer rapper voor rechter na nieuwe ‘uitglijder’ op sociale media
    PREMIUM

    Deventer rapper voor rechter na nieuwe ‘uitglijder’ op sociale media

    Over de zaak zelf kan hij vanwege juridische redenen niet zoveel zeggen, maar rapper Convex Kafka - echte naam Bouke van de Vrugt- uit Deventer staat morgen opnieuw voor de rechter, wegens laster op sociale media. Eerder raakte hij onder meer in opspraak nadat hij tweette dat Wilders ‘meer dan 500 stenen op zijn smoel’ verdiende. ,,Ik kan niet alles over mijn kant laten gaan. Tegelijkertijd werk ik hard aan mezelf.”