Zandweerd brandt weer: nu fikt er een auto uit in deze wijk van Deventer

VideoZandweerd brandde weer: voor de derde maal in drie maanden tijd moest de brandweer van Deventer uitrukken naar deze wijk na vermeende brandstichting. Vannacht fikte een auto uit aan de Gerhard ter Borchstraat.

 1. Dag na onrustige Koningsdag aan IJssel in Deventer: ‘Drank met winkelwagens aangevoerd’
  PREMIUM

  Dag na onrustige Koningsdag aan IJssel in Deventer: ‘Drank met winkelwa­gens aangevoerd’

  Deventer burgemeester Ron König hoopt dat het versoepelen van de coronaregels (lees: heropening terrassen) de druk van de ketel haalt langs de IJssel. Bij het Verlaagde Wellepad is het dinsdagavond uit de hand gelopen: overdag was het veel te druk met jongeren en werden de coronaregels genegeerd, ’s avonds ontstond een grote vechtpartij. De uitbaters van het horecapunt staan machteloos. ,,Er was geen houden meer aan.”
 2. Géén feest bij promotie Go Ahead, maar tegen massale vreugde-uitbarsting is geen kruid gewassen
  PREMIUM
  video

  Géén feest bij promotie Go Ahead, maar tegen massale vreug­de-uitbar­sting is geen kruid gewassen

  De gemeente en de politie van Deventer staan bij een mogelijke promotie van Go Ahead Eagles geen georganiseerd en gereguleerd feest toe, hoe de omstandigheden dan ook zijn. Een spontane vreugde-uitbarsting in de stad waarbij de corona-regels niet worden nageleefd, ligt dan wel voor de hand. Dat realiseert burgemeester Ron König zich goed. ,,Het wordt dan een heel vervelende situatie. We kunnen niks en we kunnen ook niks toestaan.”
 1. Strafpleiter Jan Vlug uit Deventer: ‘Meer geld naar sociale advocatuur is een begin’
  PREMIUM

  Strafplei­ter Jan Vlug uit Deventer: ‘Meer geld naar sociale advocatuur is een begin’

  Strafrechtadvocaat Jan Vlug uit Deventer is voorzichtig blij met het bericht dat de sociale advocatuur meer geld krijgt. De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen die uitspreekt dat er structureel voldoende geld moet zijn voor de sociale advocatuur, zodat burgers die geen ‘gewone’ advocaat kunnen betalen sterker in hun recht staan. ,,Door de toeslagenaffaire ziet iedereen ineens het licht.”
 2. Avondklok ‘nekt’ slachtoffer autobrand Deventer: ‘Ik slaap meestal bij mijn vriendin’
  Play
  PREMIUM
  video

  Avondklok ‘nekt’ slachtof­fer autobrand Deventer: ‘Ik slaap meestal bij mijn vriendin’

  Hij slaapt bijna altijd bij zijn vriendin op de Zandweerd, maar vanwege de avondklok moet Marc Huizinga (52) na zijn avonddienst deze week rechtstreeks naar huis. Daarom stond zijn auto vannacht bij wijze van uitzondering voor zijn eigen deur aan de Klinkenbeltsweg in Deventer en werd hij om 04.40 uur door de politie uit zijn bed gebeld om vervolgens te zien hoe zijn auto volledig in brand stond.
 3. Op de ‘mooiste plek van Deventer’ komen nu appartementen: ‘Dit was de geheime kamer van de directeur’
  PREMIUM

  Op de ‘mooiste plek van Deventer’ komen nu appartemen­ten: ‘Dit was de geheime kamer van de directeur’

  Hij trok er een aantal jaren terug de deur dicht als directeur van Witteveen+Bos. Dat Deventers ingenieurs en adviesbureau is wereldwijd actief. Maar voor Jaap van der Graaf is er nauwelijks een mooiere (werk)plek op aarde dan langs de rivier in Deventer. Nu Witteveen+Bos daar weg is, komen er 29 appartementen. Een kijkje binnen met de ontwikkelaar én oud-directeur. ,,Waar bezoekers ter wereld ook vandaan kwamen: altijd was er die verbazing over de ligging aan de IJssel.”
 1. OM legt Ruinerwold-vader contactverbod op voor 90 dagen
  Play

  OM legt Ruinerwold-va­der contactver­bod op voor 90 dagen

 2. Wereldwijd al meer dan miljard mensen ingeënt
  Play

  Wereldwijd al meer dan miljard mensen ingeënt