Zestig jaar Molukkers in Deventer herdacht met een lach en een traan: ‘Het was ons eerste stenen huis’

Ze groeiden op in meerdere Nederlandse barakkenkampen, tot ze in 1961 een woning kregen toegewezen in het Deventer Oranjekwartier. De zussen Paulina (66) en Pola (70) Turubassa behoren tot een van de drie eerste Molukse families die hier terecht kwamen. Pola was toen tien jaar oud: ,,We hadden met acht kinderen en onze ouders drie slaapkamers.’’

 1. Blitse elektrische wagens overtuigen twijfelaars op speciale proefdag in Zutphen: ‘Nu m’n man nog’
  PREMIUM
  VIDEO

  Blitse elektri­sche wagens overtuigen twijfe­laars op speciale proefdag in Zutphen: ‘Nu m’n man nog’

  Wel oren naar elektrisch rijden, maar is de aanschaf van een duurzame auto ver weg? Speciaal voor twijfelaars en belangstellenden was er zaterdag in Zutphen een E-Experience Day. Dé gelegenheid om een proefritje te maken in elektrische auto’s van allerlei merken én de kans om al je vragen te stellen over elektrisch rijden. De Stentor maakt ook een proefritje en is niet de enige. ,,Ik had niet verwacht dat een elektrische auto zo snel zou optrekken.”
 2. Uniek kijkje (nu het nog kan) in Deventer drukkerij van Donald Duck: ‘Miljoenencomplex is z’n geld waard’
  PREMIUM
  VIDEO

  Uniek kijkje (nu het nog kan) in Deventer drukkerij van Donald Duck: ‘Miljoenen­com­plex is z’n geld waard’

  Je hebt er zonder twijfel het mooiste uitzicht over Deventer. Vooral op het dak van de voormalige Deventer Diepdruk, oftewel Roto Smeets. Waar tot het faillissement in 2019 tijdschriften als Donald Duck en Libelle werden gedrukt. Het complex is na het bankroet voor zo'n 13 miljoen euro gekocht door ‘Sjan de Slager’, die er geen gras over laat groeien. ,,550 woningen zijn hier wel mogelijk.”