Tweede Kamerlid Kauthar Bouchallikht maakt zich zorgen over de verontreiniging van het voormalige Akzo-terrein in Deventer.
Volledig scherm
PREMIUM
Tweede Kamerlid Kauthar Bouchallikht maakt zich zorgen over de verontreiniging van het voormalige Akzo-terrein in Deventer. © Ronald Hissink

Zorgen in Tweede Kamer over vervuiling Akzo-terrein in Deventer: ‘Troep opruimen zonder belastinggeld’

Het nieuwe ontwikkelplan voor het voormalige terrein van chemiebedrijf Nouryon (vroeger Akzo Nobel) in Deventer heeft Den Haag bereikt. Kauthar Bouchallikht (GroenLinks) wil opheldering over de vervuilde bodem in het industriegebied. ,,Burgers mogen niet opdraaien voor verontreiniging die niet hun schuld is’’, zegt het Tweede Kamerlid. 

0 reacties

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.