Volledig scherm
© Rens Hulman / News United

Zoveelste ongeval op gladde oprit snelweg A1 Deventer

De oprit van de snelweg A1 bij Deventer blijft tijdens regenachtige winterdagen een gevaarlijke plek. Zaterdag gleed de derde auto in een week van de spekgladde oprit de berm in.

Bij het ongeluk, zaterdagmiddag, raakte niemand gewond. Een jaar geleden gebeurden er onder vergelijkbare weersomstandigheden op dezelfde plek ook al vijf ongelukken

 1. Man die niet kan slapen is overweldigd door alle reacties en denkt aan platform voor ‘mensen als ik’
  PREMIUM

  Man die niet kan slapen is overwel­digd door alle reacties en denkt aan platform voor ‘mensen als ik’

  De 41-jarige Deventenaar Michel Jansen, de man die niet kan slapen en in de Stentor zijn verhaal vertelde, is overweldigd door tientallen reacties die hij na de publicatie heeft ontvangen. ,,Ik ben bekaf. Ja, dat je onder de reacties mensen aantreft waarin je je eigen verhaal helemaal herkent, dat geeft maar kost ook heel veel energie.’’ Hij overweegt nu een platform op internet in te richten voor ‘mensen zoals ik’.
 2. Zoetekauw, vieze voetjes en natuurlijk de oorlog: Deventer ouderen schrijven verhalen over herinneringen
  PREMIUM
  video

  Zoetekauw, vieze voetjes en natuurlijk de oorlog: Deventer ouderen schrijven verhalen over herinnerin­gen

  Wie vraagt je nog specifieke dingen van vroeger? Hoe je hebt leren schrijven? Of je van jujubes hield, of van marsepein? Welk eten van je moeder je nog steeds kunt ruiken of naar de geboorte van je eerste kind? En nog meer bijzonder: wie vraagt je die verhaaltjes op te schrijven? Een aantal bewoners van verpleeghuis PW Janssen in Deventer ging de uitdaging aan. Twee van hen staan op het Overijssels Boekenbal op het podium.