Zwaargewonde na frontale botsing op bewegwijzeringspaal bij Deventer

Update + videoEen 77-jarige automobilist is vrijdag  zwaargewond geraakt na een eenzijdig ongeval voor de McDonalds aan de Holterweg in Deventer. De man raakte tegen het middaguur onwel en ramde met zijn auto één van de bewegwijzeringspalen.

De auto kwam vanuit Colmschate en reed richting het centrum van Deventer. Door de klap kwam de auto op de andere weghelft terecht en raakte zwaar beschadigd.

De traumahelikopter werd daarna opgeroepen om assistentie te verlenen en landde naast het fastfoodrestaurant. De man moest worden gereanimeerd en werd per ambulance afgevoerd naar het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Tweede gewonde

Zijn partner, die naast de man zat ten tijde van het ongeluk, raakte bekneld door het ongeluk, maar maakt het volgens politiewoordvoerder Frank de Valk ‘naar omstandigheden goed’. Over de identiteit van de twee inzittenden is verder nog niets bekend gemaakt.

De weg is in beide richtingen afgesloten voor verkeer waardoor flinke vertragingen optraden tussen afslag De Scheg en De Knoop.

Volledig scherm
Hulpdiensten arriveren bij het slachtoffer. © News United / Rens Hulman
Volledig scherm
De zwaargehavende auto. © News United / Rens Hulman
 1. Insecten eten? Onze Angelique neemt de proef op de som en laat zich verrassen
  PREMIUM
  video

  Insecten eten? Onze Angelique neemt de proef op de som en laat zich verrassen

  Wat ga ik eten? Insecten? Zonder uitzondering kijken mensen me verbijsterd of zelfs meewarig aan. Insecten? Vrijwillig? Ja, echt dus. Misschien juist wel omdat ik het doodeng vind. En in het buitenland de eettentjes niet altijd vertrouw. Maar Berry Steenbruggen is een bekende Deventenaar. Als hij vraagt wie met hem insecten wil proberen, vrees ik dat dit mijn uitgelezen kans is. Als twee miljard mensen op deze wereld met enige regelmaat insecten eten, dan zal het toch niet zo vreselijk zijn?
 2. Hoe opiniepeiler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interesseert me niet’
  PREMIUM

  Hoe opiniepei­ler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interes­seert me niet’

  Niemand is zo overtuigd van de onschuld van de veroordeelde Ernest Louwes in de Deventer moordzaak als Maurice de Hond (71). Veroordeeld voor smaad, maar hij gaat onverminderd door. Met ‘nieuw ontlastend bewijs’. Waarom zet de Amsterdamse opiniepeiler jaar in jaar uit zijn carrière op het spel om de Deventer moordzaak? ,,De geschiedenis heeft mij geleerd wat het is om te leven in een staat zonder rechtsorde. Louwes interesseert me niet.”