Volledig scherm
De Galaxy J SC-02F van Samsung (links) en de iPhone 5s van Apple. © EPA

Apple en Samsung begraven de strijdbijl: schikking na 7 jaar

Apple en Samsung hebben na een jarenlange strijd een schikking getroffen. Wat de twee bedrijven overeen zijn gekomen is niet bekendgemaakt.

De schikking maakt een einde aan een juridisch gevecht dat al zeven jaar duurt. Volgens Apple had Samsung specifieke kenmerken van de iPhone en besturingssysteem iOS gekopieerd. Het bedrijf stapte daarop in 2011 naar de rechter.

Aan de schikking gingen meerdere uitspraken vooraf, waarvan het merendeel in het voordeel van Apple uitviel. In een recente rechtszaak vorige maand bepaalde de jury dat Samsung het Amerikaanse bedrijf 
539 miljoen dollar (464,5 miljoen euro) moest betalen. 

Gekopieerd

Apple heeft nog geen reactie gegeven op de schikking, maar verwees het Amerikaanse The Verge naar een eerder statement over de zaak in mei: ,,Deze zaak gaat over meer dan alleen geld. Apple startte de smartphonerevolutie met de iPhone en Samsung heeft ons ontwerp schaamteloos gekopieerd. Het is belangrijk dat we het harde werk en de innovatie van alle mensen bij Apple blijven beschermen. We danken de jury voor zijn diensten en zijn blij dat ook zij vinden dat Samsung moet betalen voor het kopiëren van onze producten." Ook Samsung heeft nog geen commentaar gegeven.

Live Voetbal

home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
0-4
PSVPSV
away logo

poll

Oost-Nederland koploper in bestellingen van illegaal vuurwerk

Oost-Nederland koploper in bestellingen van illegaal vuurwerk

  • Een kwalijke zaak, die bommen zijn levensgevaarlijk in een woonwijk (67%)
  • Vuurwerk hoort er nou eenmaal bij hier, dat hou je niet tegen (27%)
  • Ik vind sterretjes al spectaculair genoeg op oudejaarsavond (6%)
1291 stemmen