Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Binnenkort krijg je te zien hoeveel tijd je doorbrengt op Facebook

Facebook werkt aan een nieuwe functie die laat zien hoe lang je per dag actief bent op de sociale-netwerksite. De nieuwe functionaliteit is nog niet uitgebracht, maar verwijzingen zijn wel al gevonden in de code voor de Android-app. 

De nog onuitgebrachte functie heet Your Time on Facebook en is verborgen in de code van de applicatie voor Android, zo ontdekte ontwikkelaar Jane Manchun Wong. Zij deelde haar bevindingen via een bericht op Twitter. Ook deelde ze een aantal afbeeldingen van hoe de feature eruit komt te zien.

Zo blijkt dat Facebook het inzichtelijk wil maken voor gebruikers hoeveel tijd ze in de afgelopen week hebben gespendeerd op de sociale-netwerksite. Ze kunnen per dag zien hoeveel tijd ze op Facebook hebben doorgebracht en ook wordt de gemiddelde tijd getoond. Daarnaast kunnen gebruikers herinneringen instellen als ze een vooraf ingestelde tijdslimiet hebben bereikt.

Omdat Facebook zelf niets bekend heeft gemaakt over de nieuwe functie, ontbreekt er nog de nodige informatie. Zo is niet bekend wanneer Your Time on Facebook uitkomt en of het voor alle besturingssystemen beschikbaar komt, al ligt dat laatste wel in de lijn der verwachting.

poll

Eurosport-commentator draagt gedicht Willem Wilmink voor tijdens voetbalduel

Eurosport-commentator draagt gedicht Willem Wilmink voor tijdens voetbalduel

  • Grappig bedoeld, maar commentator slaat plank volledig mis (23%)
  • Mooi! Ik pleit voor één Willem Wilmink-gedicht per wedstrijd (47%)
  • Na Sierd de Vos kijk ik nergens meer van op... (30%)
388 stemmen