Volledig scherm
De artiesten met Mark Mekenkamp op het podium. © Foto Soaseler Motorclub

15 mille voor handbiker Mark Mekenkamp uit Saasveld

SAASVELD - De benefietavond voor handbiker Mark Mekenkamp heeft 15.000 euro opgeleverd. Het geld is bedoeld voor nieuw materiaal en trainingskampen. Het doel hiervan is dat Mekenkamp zich kan kwalificeren voor de Paralympics spelen in Tokio, de Olympische Spelen voor mensen met een lichamelijke beperking.

De benefietavond afgelopen zaterdag in 't Anker in Saasveld was georganiseerd door Soaseler motorclub waarvan Mark lid was. Mekenkamp kreeg een ongeluk met zijn motor en is sindsdien afhankelijk van een rolstoel. Afgelopen werd hij verkozen tot sporter van het jaar in Dinkelland. Aan de benefietavond werkten diverse plaatselijke artiesten belangeloos mee.

Eddie Schabbink startte met bewogen lied over wat Mark is overkomen: hoe een klein moment van pech je leven op de kop kan zetten; dat er momenten moeten zijn geweest dat je het even niet meer ziet zitten, maar vooral hoe je met een positieve instelling terug kunt vechten: een doodstille zaal en daarna een daverend applaus waren zijn deel.

Hij kwam daarna nog even terug als zijn alter ego: ‘Schabbink oet Soasel’ om met zijn gortdroge humor Mark (en zijn vriendin Ghislaine) even weer terug op hun plaats te zetten en de zaal in de goede stand te zetten voor de rest van de avond.

Volledig scherm
De opbrengst van de benefietavond voor Mark Mekenkamp © Eigen foto's

Wereldreis

Remi en Remia (zus en broer Anita en Jan ten Bokum) waren daarna aan de beurt met hun komische avonturen tijdens hun ‘wereldreis’. Jos Analbers, Jos Bijen en Frank Kotte brachten tussendoor drie sketches op de planken.

Aan Heleen Temmink en Frank Droste kun je het daarna wel overlaten om met hun mooie stemmen en het gitaarspel van Frank de zaal in vervoering te brengen en tussen alle bedrijven door even op adem te laten komen. Mathilde Geerds stapte daarna het podium op en zij nam tijdens het strijken allerlei dagelijkse beslommeringen, maar vooral ‘mien Gerrad’, op humoristische wijze op de hak.

Als laatste was Gerben Ottink als ‘Alie van de Balie’ aan de beurt. Het werd een werkelijk hilarisch optreden, waarin ‘zij’ uit de doeken deed hoe het er aan toe gaat op het gemeentehuis en hoe ‘zij’ met haar spirituele gaven daar de boel op stelten weet te zetten.

Ghislaine, de vriendin van Mark sloot de avond af met een ontroerende inkijkje in hun beider leven.

Volledig scherm
Grote belangstelling voor de benefietavond voor Mark Mekenkamp © Eigen foto's

Oldenzaal e.o.